ZA 2000 DOLARA: Postanite beskućnik na tri dana!

Aranžman za jednu osobu sa punim beskućničkim pansionom u Sijetlu, ugodne klupe i duge rute uz besplatnu zakusku, cena sitnica za salonskog avanturistu

  • 1

"Ne možete shvatiti nekoga dok ne hodate makar milju njegovim cipelama" , ovu staru izreku sproveo je u delo Majk Momani, kada je otvorio svoju agenciju za "primenjeno beskućništvo".

Za 2000 dolara svakome će omogućiti da iskusi život na ulici, onako kako je i sam ušao u njega - iz čiste radoznalosti.

Ovaj bivši programer suočen sa sve većom skupoćom stanovanja u Sijetlu, uzeo je dva meseca odsustva i u leto 2013. izašao na ulicu sa namerom da iskusi život bez krova nad glavom.

Svoje iskustvo nije hteo da zadrži samo za sebe, već je svakome spremnom da izdvoji 2000 dolara, bio na usluzi da na tri dana pokaže šta je pravo beskućništvo.

Pre nego što bi zajedno stupili na ulicu, Majk bi napravio svojevrstan intervju sa svojim trodnevnim partnerom, kako bi se uverio da je svestan u šta se upušta. Nakon uspešnog upoznavanja sa avanturom, budući beskućnik dobija neophodan izgled koji će ga na ulici najbolje uvesti u ulogu.

Tek onda bi krenuli u obilazak najpopularnijih mesta okupljanja beskućnika, a na kraju na počinak u skloništu.

Drugog dana, Majk predlaže izležavanje na klupi u parku, zatim odlazak po milosrdni obrok, a potom šetnju do u sitne sate, koji se završava koktelom i razgovorom o impresijama života na ulici.

Majk Momani visoku cenu ekskurzije pravda lakoćom iskustva koju pruža. Doduše nije bilo zainteresovanih za ovu avanturu, još uvek, ali jeste kritičara. Našli su se i mladi socijolozi koji su želeli kraću turu, ali bez podrazumevane zaštite koju pruža Momanijev aranžman.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Više sa weba

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA