ZA NEVERICU: Udala se sa četiri, a razvela s osam godina

Četrnaestogodišnji mladoženja Arjun Bakridi sa svojim ocem došao je po osmogodišnju mladu, ali mladin otac nije želeo da je preda, nakon čega su usledili svađa očeva i razvod

  • 5

Devojčica iz severne indijske države Andra Pradeš Fatima Mangre udala se sa četiri, a razvela sa osam godina, i tako postala najmlađa raspuštenica na svetu. Povod za razvod bila je svađa koja je izbila između devojčicinog oca i svekra.

Naime, otac devojčice Anil Mangre nije želeo da Fatima ode iz njegove kuće dok ne napuni 18 godina.

Četrnaestogodišnji mladoženja Arjun Bakridi sa svojim ocem došao je po osmogodišnju mladu, ali Anil nije želeo da je preda, nakon čega su usledili svađa očeva i razvod.

- Shvatio sam da sam pogrešio što sam pristao da udam tako mladu ćerku. Ona ima pravo na normalno detinjstvo, a moja dužnost je bila da joj to omogućim - rekao je Anil.

Razvod dečaka i devojčice potresao je indijsku javnost. Pokrenuta je i istraga protiv očeva dvoje mališana. Inicijativu je pokrenula članica Nacionalne komisije za žene u Indiji Nirmala Samant.

- Ovo je skandal, devojčicin otac mora da odgovara jer je udao kćerku sa samo četiri godine, a dečakov otac za pristajanje na takav brak, ali i zato što je došao po devojčicu koja ima samo osam godina - smatra Samant.

Dečji brakovi u Indiji su zabranjeni, ali se kao običaji i dalje praktikuraju u nekim državama.

- Priznao sam svoju grešku, brak je poništen. Međutim, morate biti svesni društvenog pritiska koji je prisutan u selu - tvrdi Anil Mangre u ručno napisanom pismu u kojem moli državne vlasti da protiv njega ne pokreću istragu.

Vrhovni sud Indije nedavno je usvojio pravilo da budući supružnici moraju tražiti saglasnost lokalnih vlasti za venčanje da bi se bolje primenjivao zakon o tome da je brak dozvoljen samo punoletnima.

(Telegraf.rs / Izvor: mirror.co.uk / Foto/ilustracija)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Više sa weba

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA