VUČE VAS UNUTRA: Prošetajte zlatnim tržnim centrom (FOTO)

Šoping centar je skroz prekriven jarko obojenim staklom, a zakrivljen oblik građevine daje nagoveštaj šta se krije iza sledećeg ugla. Kao postastica je otvoren krov na zgradi, kojem svako može da pristupi

  • 0

Emporia, koji je pobedio u kategoriji tržnih centara na Insajd Festivalu 2013, je šoping mol koji je smešten u južnom delu Malmea, u Švedskoj.

Arhitektura tržnog centra predivno je urađena i poseduje dva ulaza koja su napravljena od stakla jarko obojenog u plavu i boju ćilibara. Obojeno staklo nalazi se po celoj zgradi i napravljeno je tako da potrošače "vodi" kroz tržni centar, koji se sastoji iz osam delova. Različite boje korišćene su na različitim čvorištima, a jedini problem je da je teško da se nađe pravi put ako se ne prate uputstva.

Osam delova tržnog centra uobičajena je karakteristika za ove građevinske projekte, a zakrivljen oblik daje nagoveštaj šta se krije iza sledećeg ugla. Zgrada poseduje stambene i poslovne jedinice na nivou iznad tržnog centra, kao i pristup krovu na vrhu koji svako može da poseti.

Ceo projekat šoping centra završen je za pet godina. Centar je smešten u gradu Malme, blizu međunarodnog aerodroma u Kopenhagenu i samog grada, prestonice Danske.

Ono što izdvaja ovaj trgovački centar od drugih je ambijent, koji je svakako drugačiji od ostalih u okruženju i svetu.

Pogledajte video:

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Više sa weba

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA