KAO U ZATVORU: Ručajte iza rešetaka (FOTO)

Projekat "Čekaonica"je restoran inspirisan zatvorom, a samo za goste sa posebnim rezervacijama obezbeđeni su separei u zatvorskim ćelijama

  • 3

U okviru projekta "Čekaonica", poljske dizajnerke Karine Vicijak, jedan restoran pretvoren je u zatvor u kom se VIP separei sa stolovima nalaze u ćelijama.

- Nije samo unutrašnjost restorana metafora, već i njegovo ime, jer se zatvor eufemistički može opisati kao neka vrsta čekaonice - izjavila je dizajnerka.

Nijedan detalj nije slučajan, pa je tako narandžasta tkanina za zavese i tepihe izabrana na osnovu boje uniformi koje su nosili zatvorenici, zidovi su presvučeni ciglom i okrečeni u belo, dok crne rešetke prekrivaju prozore.

Svetlo je fiksirano za lisice koje na zidu vise sa dugačkih lanaca, dok su lusteri napravljeni od seta ključeva čuvara zatvorskih ćelija.

"Čekaonica" je deo projekta "Kolekcija XII", koji čine još 11 tematskih enterijera. Svaki enterijer je projekat za sebe i predviđen rok izrade je mesec dana za svaki.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Više sa weba

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA