≫ 

Apel lekara: Dragi građani, prestanite da imate seks, prevruće je!

Ko baš ne može da se suzdrži, neka bar sledi ove savete

  • 2

Temperature u turističkom mestu Santa Marija u Kolumbiji penju se preko 40 stepeni Celzijusa, pa su lokalne ambulante prepune. Lekari su zato izdali upozorenje, kakvo građani stvarno nisu očekivali.

- Izbegavajte vođenje ljubavi u vreme kada su temperature na vrhuncu, pogotovo oko podneva. Ta fizička aktivnost može biti prezahtevna po velikim vrućinama i utiče na vaše srce - upozorio je sugrađane Hulio Salas, šef lekarske komore u Santa Mariji.

Kada od Matije (3) budete čuli "Hvala", znaćete da ste mu pomogli da pobedi najveću bitku: A njemu treba tako malo da uspe u tome (FOTO)

Zbog previsokih temperatura, koje se u letnjim danima penju preko 40 stepeni, ambulante u tom gradu su pune pacijenata sa srčanim problemima. Salas veruje i kako je seks po velikim vrućinama jedan od uzroka srčanih problema, te je savetovao onima koji ipak ne mogu da se suzdrže od telesnih strasti da to čine u posebnim uslovima.

- Pričekajte sumrak i noć, kada su temperature  povoljnije za takve aktivnosti. Ako u kući imate klima uređaje, onda nećete imati nikakvih problema - rekao je.

Salas je objavio i ostale savete za izbegavanje dehidracije. Moli građane da piju dovoljne količine vode, izbegavaju izlaske na sunce u ranim poslepodnevnim satima, te da nose laganu, svetlu odeću.

(Telegraf.rs/New York Post)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Više sa weba

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA