Najduži pešacki most na svetu otvoren u Švajcarskoj: Do ove lepote morate da pešačite satima! (VIDEO)

Most Evropa je predstavljen kao sastavni deo dvodnevne pešacke rute izmedu Cermata i Grahena u južnoj Švajcarskoj, sa pogledom na planinski vrh Materhorn

  • 2

Skoro 500 metara dug pešacki most otvoren je u blizini švajcarskog grada Cermat i predstavljen kao najduži pešacki most na svetu.

Najduži most na svetu otvaraju do kraja godine: "Težak" je 98 milijardi evra i dug 55 km, a na njemu su radnici ginuli 7 godina (VIDEO)

Viseći most, nazvan "Most Evropa" (Europabrücke), dugacak je 494 metra, a postavljen je na visini 85 metara nad kanjonom Grabengufer. Do njega je potrebno pešačiti satima, ali se doživljaj i pogled svakako isplate svakog truda.

Turistička organizacija Cermata je zvanično saopštila da je reč o najdužem takvom mostu na svetu.

U austrijskom gradu Rojte već postoji pešacki most od 405 metara, koji se nalazi na visini od 110 metara iznad zemlje.

Novi most u Cermatu je zamenio do tada postojeći, koji su prethodno oštetile stene koje su padale na njega. Njegove čelične sajle teške su osam tona, a opremljen je sistemom koji ga štiti od ljuljanja. Siguran je za pešake, ali se ne preporučuje prelaziti ga za vreme oluja zbog opasnosti od gromova.

Most Evropa je predstavljen kao sastavni deo dvodnevne pešacke rute izmedu Cermata i Grahena u južnoj Švajcarskoj, sa pogledom na planinski vrh Materhorn.

(Telegraf.rs/ Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Više sa weba

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA