Misterija murala iz 1937. godine: Nikom nije jasno kako je moguće da je ovo na slici AJFON

"Naseljavanje" je inspirisano susretom između dva indijanska plemena - Pokumtuka i Nipmuka - i engleskih naseljenika u selu Agavam, na području današnjeg Masačusetsa

  • 16

Jedan mural iz SADkoji je nastao još 1937. godine, privukao je ovih dana veliku pažnju javnosti. Na njemu su prikazani američki doseljenici kao i domorodačko stanovništvo - Indijanci. Međutim, ono što je posebno interesantno jeste to što jedan Indijanac na muralu drži nešto što izgleda kao ajfon.

Ovo je šuma noževa: Nikad niko nije došao do samog kraja, na svakom koraku prete opasne oštrice! (FOTO) (VIDEO)

Taj prizor je naslikan čak sedam decenija pre nego što se prvi ajfon uopšte i pojavio, prenosi Jutarnji list.

Mural je nastao u eri Nju Dila, a zove se "Gospodin Pinčon i naseljavanje Sringfilda". Nacrtao ga je italijanski slikar Umberto Romano, a mural se nalazi u zgradi Poštanske kancelarije savezne države Masačusets.

"Naseljavanje" je inspirisano susretom između dva indijanska plemena - Pokumtuka i Nipmuka - i engleskih naseljenika u selu Agavam, na području današnjeg Masačusetsa.

No, iako internet voli priče o vremenskim putnicima, pojava predmeta na muralu verovatno ima mnogo logičnije objašnjenje od "pametnog telefona koji tada nije postojao".

Logičnije objašnjenje je da se radi o ogledalu, kojima su američki Indijanci navodno bili fascinirani jer ih nisu imali u svojoj kulturi.

Doseljenici su sa sobom doneli ogledala, koja su bila visoko na ceni među starosediocima, pa se na muralu verovatno nalazi Indijanac koji promatra svoj odraz u malom ogledalu.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Više sa weba

Komentari

  • they live, we sleep

    29. avgust 2017 | 11:59

    Drži momak ogledalo u ruci

  • AkoAko

    29. avgust 2017 | 15:39

    Samo indijanci koriste ajfon

  • Zivojin

    29. avgust 2017 | 17:19

    Citam tu razne saljive komentare.Nikad humora dosta..Ali ovo je ogledalce koje je za njih bilo kao za nas neki naj noviji pronalazak pa cak i ajfon na primer.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA