Prodavac mirno čitao novine dok mu je pljačkaš pretio nožem i tražio pare: Reakcija lopova na ignorisanje je pobedila (VIDEO)

Ovakvu taktiku za borzu protiv krađa još nismo videli

  • 0

Prodavac na benzinskoj pumpi na zapadu Poljske ignorisao je pljačkaša koji mu je preteći nožem tražio da isprazni kasu i preda sav novac i tako se odbranio. Prodavac je po ulasku pljačkaša nastavio na miru da čita novine, a pljačkaš je na kraju odustao.

7 dana je bio sam samcat, u stanu bez telefona i kompjutera: Na kraju nedelje je otkrio surovu realnost (VIDEO)

Maskirani pljačkaš je u petak došao na benzinsku pumpu, izvadio nož i zatražio novac, ali prodavac Lukaš Šimanjski mislio je da je to neki šaljivdžija, pa mu je rekao: "Daj, zar ne vidiš da čitam novine".

Na snimku bezbednosne kamere vidi se kako maskirani pljačkaš stoji, preti nožem, ali prodavac na miru i dalje čita i lista novine, dok na kraju lopov, ne znajući šta da radi, diže ruke od propale pljačke i odlazi.

- Tražio je tri puta od mene pare. Prvi put sam mislio da je to šala i rekao sam mu da ne zeza, on je rekao da je ozbiljan napad i počeo je da preti nožem i rekao da spakujem sav novac - opisao je pljačku prodavac.

Iako na snimku izgleda kao da svoje novine bez obzira na pretnju nožem čita se ledenim mirom, Šimanjski je kazao da mu nije baš bilo svejedno.

- Ruke su mi se tresle, ali rekao sam mu da mi ne smeta jer čitam novine. Pljačkaš je ostao bez reči, ja sam sedeo i listao novine, on nije znao šta da kaže, a posle 20 sekundi tišine ponovo je zatražio novac. Rekao sam mu najljubaznije da ako ne želi da ima probleme, da bolje ode i on je otišao - kazao je Šimanjski.

Policija je vrlo brzo uspela da uhvati 34-godišnjeg Poljaka, kome pokušaj pljačke pumpe nije jedini zločin, pošto je pre toga u jednoj od zlatara u Vshovi opljačkao nakit vredan oko 2.000 evra.

Daljinac

(Telegraf.rs/Beta)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Više sa weba

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA