≫ 

Žena kojoj umesto znoja lipti krv s lica! Iznervira se, a nakon par minuta izgleda kao da je došla s ratišta (FOTO)

Devojka je navela da joj se krvarenje dešava dok spava, ali i kada je fizički aktivna

  • 1

Jednoj 21-godišnjoj devojci dijagnostikovano je veoma retko stanje koje uzrokuje da se znoji. Produkt znojenja njenog lica i dlanova je - krv. Pošto je primljena u bolnicu, neimenovana pacijentkinja je zbunila italijanske doktore. Oni nisu uspeli da pronađu bilo kakvo oštećenje kože, piše Independent.

Petrina fotografija uzburkala Evropu: Ona radi najdivniji posao na svetu, ali nema vremena da ide u WC, jede, niti da promeni uložak (FOTO)

I dok medicinari smatraju da nema očiglednog razloga za ovo spontano krvarenje, devojka je navela da joj  se krvarenje dešava dok spava i kada je fizički aktivna. Štaviše, bizarni simptomi se intenziviraju tokom stresa i mogu da potraju od jedan do pet minuta.

Pošto već tri godine ima neobične simptome, devojka je navela da se oseća sve izolovanije zbog sramote, a doktori su joj dijagnostikovali i depresiju, a često joj se dešavaju i panični napadi.

Posle testiranja utvrđeno je da je broj njenih krvnih zrnaca normalan, kao i funkcija zgrušavanja krvi, a na kraju su joj postavili dijazgnozu hematohidroza - veoma retko oboljenje koje uzrokuje da oboleli luči krv kroz kožu.

Foto: Canadian Medical Association Journal

Smatra se da ova bolest napada jednu od 10 miliona ljudi. Lekari su je leči "propranololom" koji je samo smanjio simptome, ali nije uspeo u potpunosti da ih spreči.

O hematohidrozi se malo zna, smatra se da kad se uznemirenost povećava, kapilari koji okružuju receptore za znoj se skupljaju do tačke pucanja, što onda dovodi do istiskivanja krvi na površinu kože, uz znoj.

Daljinac

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Više sa weba

Komentari

  • Belasica

    24. oktobar 2017 | 14:27

    Jadna devojka, ne daj bože nikome tako nešto. Greotička.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA