≫ 

Tinejdžerka tuži školu jer su je naterali da ofarba kosu u crno: Razlog je potpuno bizaran

Tinejdžerka je izjavila da joj je rečeno da će morati da napusti školu u blizini Osake, ukoliko ne ispuni odredbu da svi učenici moraju da imaju crnu kosu

  • 3

Jedna osamnaestogodišnja učenica u Japanu tužiće lokalnu upravu zbog toga što su je u školi terali da prirodno smeđu kosu farba u crno, preneli su lokalni mediji.

Žena (31) umrla od previše posla i 159 sati prekovremenog rada mesečno: Šef krio njen slučaj zbog apsurdnog razloga (VIDEO)

Tinejdžerka je izjavila da joj je rečeno da će morati da napusti školu u blizini Osake, ukoliko ne ispuni odredbu da svi učenici moraju da imaju crnu kosu.

Učenica je dodala da je farbanjem oštetila kosu i kožu glave i da će tražiti od lokalne uprave da plati odštetu u iznosu od 19.300 američkih dolara.

Foto: Pixabay

U školi su rekli da je politika škole takva da zabranjuje učenicima da farbaju ili posvetljuju kosu, uprkos tome što je majka tinejdžerke više puta rekla da je njena ćerka rođena sa smeđom kosom.

Iz lokalne uprave zahtevaju da sud odbaci optužbe, prenosi Bi-Bi-Si.

Lokalni mediji prenose da tinejdžerka od prošlog septembra ne pohađa nastavu.

Daljinac

(Telegraf.rs/Srna)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Više sa weba

Komentari

  • VOTA

    28. oktobar 2017 | 10:00

    Kinezi su komunisti ovi nisi oni su saveznici valikog gazde preko bare samim tim su I velike demokrate.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA