≫ 

Ova deca su pravi heroji: Zima im ne može ništa - idu u školu, igraju se i uživaju u snegu sve dok temperatura ne padne ispod -50 (FOTO)

Jakutsk je udaljen grad u Istočnom Sibiru (oko 200,000 stanovnika), a poznat je po dve stvari:

  • 2

Dok je u Evropa paralisana usled jakog nevremena, koe je u toku dana uspelo da odnese i četiri ljudksa života, a ameriki kontinent pogađaju brojna tornada, pojedini stanovnici u Rusiji navikli su na ektremne temperature.

Oluja hara Evropom, već 4 smrti: Prve žrtve u Češkoj i Poljskoj, u Berlinu proglašena vanredna opasnost (FOTO)

I PINGVINI SE OVDE SMRZAVAJU: Na ovih 5 mesta na Zemlji život je nemoguć za čoveka (VIDEO)

Posebni junaci su deca Sibira.

Ona, naime, idu u školu sve dok temperatura ne padne ispod 50 stepeni u minusu.

- 21 stepen ispod nule zabaležen je u Jakutsku, gde se slične prilike očekuju i sutra. Ali, škole i vrtići nastaviće sa radom. Za đake uzrasta od 12 do 14 godina školska vrata se zatvaraju kada se haldnoća meri temperaturom manjom od - 48 stepeni. Za one starije, od 15 do 17 godina, odlazak u školu je bavezan sve dok živa na termometru ne spadne na - 50 stepeni C - pravilnik je ove sibirske oblasti.

Foto: Profimedia/Zuma Press - Archives

Jakutsk je udaljen grad u Istočnom Sibiru (oko 200,000 stanovnika), a poznat je po dve stvari: po tome što se nalazi se na originalnoj tabli za Riziko, i po tome što je, kako tvrde lokalci, najhladniji grad na planeti zemlji. U januaru, najhladnijem mesecu, prosečna najviša dnevna temperatura iznosi oko minus 40C.

Daljinac

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Više sa weba

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA