≫ 

Sat glumca Pola Njumena prodat za rekordnih 17,8 miliona dolara (FOTO) (VIDEO)

Sat je kupio anonimni kupac posle 12 minuta nadmetanja preko telefona

  • 0

Roleks koji je pripadao američkom glumcu Polu Njumenu prodat je na aukciji u Njujorku za 17,8 miliona dolara, što je svetski rekord za ručni sat, navela je aukcijska kuća Filips koja je organizovala prodaju.

Jedan od najskupljih satova na svetu: Košta 43.000 evra, a razlog je ekstravagantan i nalazi se upravo u njemu (FOTO)

Sat Roleks Dejtona (Rolex Daytona) poklonila je glumcu 1969. njegova supruga Džoan Vudvord u vreme kada je snimao film Vining (Winning) Džejmsa Goldstouna gdeje igrao vozača trkačkih automobila.

Sat je kupio anonimni kupac posle 12 minuta nadmetanja preko telefona, navela je firma Filips specijalizovana za satove.

Prethodni rekord za ručni sat bio je iz novembra 2016. kada je sat Patek Filip prodat za 11,1 milion dolara u Ženevi.

Njumen je i sam bio talentovan vozač i već je imao nesreću na motociklu 1965. Njegova supruga je na poleđini sata napisala "Vozi pažljivo, u potpisu ja" (Drive Carefully Me).

Legendarni glumac, dobitnik Oskara za "Boju novca" umro je 2008. godine u 84. godini, i od kada je dobio sat nosio ga je svaki dan do 1984.

 

Sat koji se vidi na mnogim Njumenovim slikama iz tog vremena nestao je kada je glumac dobio drugi sat Dejtona od svoje supruge, a da niko nije znao šta se desilo s prvom Dejtonom desilo.

On ga je zapravo poklonio Džejmsu Koksu koji je dugo bio dečko njegove starije ćerke Elinor, Nel, Njuman, i koji ga je na kraju prodao na aukciji.

Sat je prodat u okviru prodaje prestižnih satova "Winning Icons" koju je organizovala firma Filps. Na aukciji je sakupljeno ukupno 28,8 miliona dolara.

Pogledajte video:

(Telegraf.rs / Beta / Foto: Phillips)

Daljinac

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Više sa weba

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA