Božićna reklama koja trenutno izaziva burne reakcije: U njoj se pojavljuju muslimani, crnci i homoseksualci (VIDEO)

U reklami se pojavljuju i crna porodica, homoseksualni par, samohrani roditelji i iscrpljena majka koja gostima govori da izađu iz njene kuhinje

  • 4

Najveći britanski lanac supermarketa "Tesco" našao se na udaru javnosti zbog svoje božićne reklame. Naime, u reklami su prikazane različite porodice, a među njima se našla i jedna muslimanska.

Da li je u Srbiji zabranjeno da se nosi burka u školi: Migranti kreću u 1. razred, evo šta kaže zakon

"Tescova" reklama se završava rečenicom: "Svi su dobrodošli", međutim, delu njihovih kupaca nije se svidelo uključivanje muslimanske porodice u slavlje Božića.

- Snažno se protivim vašoj antibožićnoj reklami. Kako se usuđujete politizovati naš praznik za političku korektnost? Više nisam vaš kupac, trebalo je da bolje razmislite. Britanci i dalje žive ovde - napisao je jedan muškarac.

- Svi su dobrodošli u "Tesco" ovog Božića i ponosimo se što ga možemo slaviti na način na koji se ljudi zbližavaju u vreme slavlja. Želeo bih da naši kupci znaju da, bez obzira na to kako slave Božić i što god im treba, mi im možemo pomoći - poručio je lanac supermarketa u službenoj izjavi.

Veliki broj kupaca pozdravio je različitost u reklamama.

- Ako vas vređa "Tescova" reklama, molim vas da ga bojkotujete kako ne bih gledala vaša rasistička lica dok kupujem tamo - napisala je jedna devojka.

U reklami se pojavljuju i crna porodica, homoseksualni par, samohrani roditelji i iscrpljena majka koja gostima govori da izađu iz njene kuhinje.

Pogledajte reklamu:

Daljinac

(Telegraf.rs/Index.hr)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Više sa weba

Komentari

  • Ana

    13. novembar 2017 | 05:34

    Ovakve reklame imaju svrhu da privuku razne ciljne grupe, ništa politički već samo komercijalno. Ne shvatam ljude kojima je ovo problem.

  • DN

    13. novembar 2017 | 09:15

    Spremni odavno za potop!

  • Jovan

    13. novembar 2017 | 01:05

    Sta sve nece uraditi za bolji profit

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA