"Bako, sada znam šta stavljaš u ajvar i molim te, nastavi": Bugari u teglama sa zimnicom pronašli supstancu sličnu narkotiku!

Drugi su se na društvenim mrežama šalili da je "crveno zapravo nova zalena boja"

  • 4

Organizacija za zaštitu potrošača iz Bugarske je u ajvaru popularnog proizvođača pronašla supstancu oleamid, koja ima dejstvo slično narkotiku, prenosi Balkan Insight.

Uđite u tajnu laboratoriju za drogu u kojoj su stvarani milioni: Srpski narko kralj bio ozbiljno posvećen poslu (VIDEO)

Ajvar je jedan od omiljenih proizvoda na Balkanu, pa je ova vest postala predmet široke rasprave na internetu.

Bugarske vlasti istražuju tvrdnju da jedan od proizvođača popularne ljutenice u svoj ajvar stavlja supstancu čiji efekat izaziva pospanost i opijenost koja se obično prepoznaje kod ljudi koji uzimaju kanabis. I dok vlasti pokušavaju da detaljno ispitaju ovu neobičnu tvrdnju, društvene mreže uveliko uživaju šaleći se na taj račun.

Komentari poput "bako, sada znam šta stavljaš u ajvar i molim te nastavi" ili "jedva čekam da otvorim teglu ljutenice posle dugog dana", preplavili su Fejsbuk.

Foto: Telegraf

Drugi su se na društvenim mrežama šalili da je "crveno zapravo nova zelena boja". Tamošnje tužilaštvo je u petak dobilo pritužbu najveće organizacije za zaštitu potrošača "Aktiv" da ljutenica koja se proizvodi u gradu Peruštica sadrži oleamid, supstancu koja ima efekat sličan sedativu.

Grupa potrošača je u četvrtak objavila da je ispitala 12 vrsta ajvara koji se prodaju u Bugarskoj, prenosi Balkan Insight.

Vlasti sada imaju tri dana da istraže da li je proizvođač prekršio zakon, dok se poreklo ove supstance u proizvodu i dalje utvrđuje.

Daljinac

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Više sa weba

Komentari

  • Diksi

    8. decembar 2017 | 19:11

    Strašno...

  • pop

    9. decembar 2017 | 09:55

    Ako hocemo u EU,moracemo i mi da pravimo takav ajvar.Leskovcani i pirocanci treba da pratite vise modni trend Evrope.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA