≫ 

Vatrogasna stanica stara više od veka simbol je Mančestera. Nikada nije smela da bude srušena, a sada postaje luksuzni hotel (FOTO)

Ovaj objekat je zaboravljen, a poslednjih 30 godina koristio se kao skladište, sve do odluke da se renovira i rekonstruiše u luksuzni hotel i spa. Pored ovog, u ponudi novih vlasnika naći će se i apartmani i restorani

  • 0

U Mančesteru ponosito stoji zgrada, nekadašnja vatrogasna stanica čiji vatrogasci su se herojski borili protiv raznih vrsta opasnosti u gradu. Zgrada je zvanično bila otvorena 1906. godine, imala je izlaz na četiri ulice i dekoraciju u baroknom stilu od crvene cigle i terakote.

Otvorena najskuplja zgrada koju su SAD ikada napravile: Tramp nije želeo da dođe u ambasadu koja je koštala milijardu dolara (FOTO) (VIDEO)

Ovaj objekat je zaboravljen, a poslednjih 30 godina koristio se kao skladište, sve do odluke da se renovira i rekonstruiše u luksuzni hotel i spa. Pored ovog, u ponudi novih vlasnika naći će se i apartmani i restorani.

Magazin "Vatra" (Fire) ovu stanicu nazvao je najlepšom vatrogasnom zgradom u ovom delu sveta, zbog čega nikada i nije dozvoljeno njeno rušenje.

Foto: Profimedia

Troškovi izgradenje te davne 1904. godine kada se počelo sa radovima, stajali su 21 milion dolara.

Ta cena opravdana je sadržajem ovog kompleksa, koji su činili 32 stana za vatrogasce i njihove porodice,  teretanu i igraonicu za decu.

Foto: Profimedia

Vatrogasna stanica se za vreme Drugog svetskog rata koristila kao sklonište, a zvanično je zatvorena 1986. godine zbog previsokih troškova održavanja, piše abandonedspaces.com.

Ekipa Telegrafa provela je jedan dan sa vatrogascima. Pogledajte kako smo se proveli:

Daljinac

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Više sa weba

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA