Ukleta vila bogate udovice ima 200 vrata koja nikuda ne vode: Razlog će uplašiti čak i najhrabrije! (VIDEO) (FOTO)

Dom Vinčester ima 300 soba na preko 7 spratova, 13 kupatila, dve balske dvorane, 6 kuhinja, 47 kamina, 2 podruma, 3 lifta upakovanih sa duhovnom tradicijom

  • 0

Sara Vinčester je 1881. godine, nakon smrti supruga Vilijama nasledila ogromno bogatstvo. Kruže priče da je kominicirala sa duhovima i da je imala veoma bizarne ideje iz kojih je između ostalih, nastala čuvena ukleta vila.

Sve je bilo u redu dok nisu kupili ukletu lutku: Tada su u njihovoj kući počele da se dešavaju strašne stvari (FOTO) (VIDEO)

Ova kuća na moru sa 12 soba prodaje se za MALE PARE, ali ima jedna CAKA (FOTO) (VIDEO)

Udovica je, naime, nasledila 20 miliona dalara i od toga je izgradila ogromnu kuću na 65 hektara u Santa Klari u Kaliforniji. Kako je bila sama, postala je depresivna zbog gubitka svog muža, svakodnevno je imala razne hirove, pa je rešila da izgradi palatu kako bi joj to odvaraćalo pažnju od bola.

Dobro plaćeni građevinski radnici su svakodnevno ispunjavali hirove svoje gazdarice, piše edition.cnn.com.

Foto: Profimedia

Tako je nastao Dom Vinčester koji ima 300 soba na preko 7 spratova, 13 kupatila, dve balske dvorane, 6 kuhinja, 47 kamina, 2 podruma, 3 lifta upakovanih sa duhovnom tradicijom. Sara je smatrala da je progone duhovi ubijenih iz puške modela "vinčester" koju je njen suprug Vilijam izumeo.

Kuću je dizajnirala tako što je kontaktirala duhove pomoću table te su joj oni davali instrukcije, pa se kuća zbog toga smatra ukletom. Sa duhovima je navodno komunicirala u "Plavoj sobi" gde su se nalazili samo sto, stolice, plakar, olovke i papiri.

Foto: Profimedia

Sara je naredila i postavljanje vrata koja nisu nikuda vodila, kako bi namamila duhove, ali i kako bi pobegla od njih. Zbog toga vila ima 2.000 vrata i preko 10.000 staklenih panela, ali i vrata koja lebde iznad kuhinje. Neke sobe čak imaju prozore koji gledaju na druge sobe.

Legenda kaže da nikada nije spavala u istoj prostoriji dve noći zaredom kako joj duhovi ne bi mogli ući u trag. Više puta je tražila stepenište koje ne vodi nikuda, samo do plafona.

Foto: Profimedia

Nijedna od dve balske dvorane nije nikada iskorišćena.

Sara je volela crveno drvo, ali je mrzela boju, te je sve moralo biti prefarbano ili prekriveno. Njen omiljeni motiv bila je šara paukove mreže što se može videti svuda po kući.

Foto: Profimedia

Vinčester vila je posle mnogo godina smanjena na 4 sprata i 160 soba. Ovaj prelep primer viktorijanske umetnosti, opremljen je parnim grejanjem, modernim toaletima, pa čak i horizontalnim liftom između ostalog...

Foto: Profimedia

Sara je preminula 1922. godine i za sobom je ostavila bogatstvo. Bile su potrebne nedelje da se očisti sve što je njoj pripadalo. U jednoj sobi vrednost nameštaja bila je preko 25.000 dolara, današnjih 400.000.

Foto: Profimedia

Iako nije poznato šta je planirala sa ovom prelepom vilom, u njoj danas uživaju mnogi turisti za koje se organizuju specijalne ture.

Pogledate kako izgleda danas:

Daljinac

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Više sa weba

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA