≫ 

Marina Berluskoni, mezimica oca i jedna od najbogatijih žena na svetu: Vodi medijsku imperiju, a mnogi žele da ona bude na čelu Italije (FOTO)

Marina je više puta javno istakla da obožava svog oca, kojeg je takođe često branila u medijima

  • 5

Bivši italijanski premijer Silvio Berluskoni uvek je u žiži interesovanja italijanskih ali i svetskih medija. Njegovi politički potezi ali i skandali iz privatnog života su jedno vreme bili u centru pažnje, a svako je želeo da sazna što više zanimljivijih detalja iz skandala koji su okruživali ovog političara. O njegovom porodičnom životu se takođe dosta pisalo, posebno jer je dva puta bio u braku, a veliku pažnju su počela da privlače i njegova deca. Veliko interesovanje gde god da se pojavi izaziva njegova najstarija ćerka Marina.

Nemam puno iskustva sa udvaranjem, jer su žene uvek htele mene da zavedu: Berluskoni iskreno o svom ljubavnom životu

MARINA BERLUSKONI

Marija Elvira Berluskoni, poznatija svima kao Marina, rođena je 10. avgusta 1966. godine u Milanu. Ona je poslovna žena, predsednikca Fininvest Holdinga i izdavačke grupe Arnoldo Mondadori.

Međutim, svima je najviše poznata po tome što je najstarija ćerka italijanskog biznismena i političara Silvija Berluskonija.

Foto: Profimedia/Crystal pictures

PORODICA I OBRAZOVANJE

Njena majka je Karla Elvira Lucia Dal'Oglio, prva Berluskonijeva žena. Ima i mlađu braću i sestre: Pjera Silvija Berluskonija, Luiđija, Barbaru i Eleonoru Berluskoni.

Nakon što je završila srednju klasičnu školu Leone Dekson, pohađala je pravni fakultet, a potom je studirala i političke nauke. Međutim, te studije napušta u prvog godini.

Udata je za Mauricija Vanadia od 2008. godine. On je bivši glavni plesač baleta u Teatru Ala Skala. Sa njim ima dvoje dece: Gabrijela koji je rođen 2002. godine i Silvija koji je rođen 2004. godine.

Marina je više puta javno istakla da obožava svog oca, kojeg je takođe često branila u medijima.

Marina obožava da nosi nakit, a kad god se pojavi u javnosti uvek je veoma stilizovana i odmereno obučena.

Foto: Guliver/Vittorio Zunino Celotto/Getty Images

POSAO

Od 1996. godine je potpredsednik Fininvesta. Na tom položaju ostaju do oktobra 2005. godine, kada postaje predsednica holdinga. Član je odbora direktora Mediaset SpA, a od oktobra 2008. godine do aprila 2012. godne je u upravnom odboru Mediobanke.

Od 2003. godine počinje da vodi izdavačku kuću Arnoldo Mandadori. Godine 2010. Forbs ju je svrstao na listu najmoćnijih žena na svetu, a ona je zauzela 48. mesta i bila je jedina Italijanka na listi.

Prema Forbsu iz 2008. godine bila je rangirana na devetom mestu najbogatijih naslednika na svetu, sa nasledstvom od 9 milijardi i 400 miliona dolara.

Od 2001. godine je takođe prisutna na rang listi SAD Fortune, koja je posvećena 50 najuticajnijim ženama iz oblasti međunarodne ekonomije.

Foto: Profimedia/AFP

Magazin Forbs ju je 2007. godine proglasio 33. najmoćnijom ženom na svetu i devetom najbogatijom ženom na svetu. Godine 2013. i 2016. Holivud Reporter, Marinu stavlja na listu 20 najuticajnijih žena u medijskom i televizijskom sektoru.

Gradonačelnik Milana ju je 2009. godine proglasio za primer "sposobnosti u Milanu i svetu, ali i odao joj je prizanje što može da uskladi profesionalnu posvećenost i porodični život.

POLITIKA

Od juna 2013. godine su počele da kruže priče da će ući u politiku i to nakon izricanja presude Silviju Berluskoniju.

Berluskoni je osuđen za kaznu zatvora od jedne godine zbog utaje poreza, suočen je sa glasanjem o izbacivanju iz parlamenta, a protiv njega se vodi još nekoliko sudskih procesa, zbog čega su sve brojnija nagađanja u javnosti da će će ga mestu lidera stranke naslediti njegova najstarija ćerka.

Foto: Guliver/Vittorio Zunino Celotto/Getty Images

Pristalice njenog oca su je videle kao nekog ko će naslediti svog oca na čelu stranke. Glasine su ponovljene u oktobru 2013. godine. Ona je tada negirala ove glasine ističući da nema nameru da se angažuje u politici.

Pošto je slična priča nastavila i 2017. godine, ali je Marina još jednom sve negirala.

- Mislim da se rukovodstvo u politici ne sme prenositi dinastičkim nasleđivanjem - rekla je ona tom prilikom.

"Pozdrav, sirotinjo!" Silvio Berluskoni i Vladimir Putin na Kosta Smeraldi na Sardiniji. Foto: Wikimedia Commons/kremlin.ru

Oko 65 odsto birača Berluskonijeve stranke smatra da bi Marina Berluskoni "bila veoma ili prilično efikasna na mestu premijera", rezultati su istraživanja javnog mnjenja koje je objavio sajt Korijere dela sera. To mišljenje deli i 57 odsto pristalica stranaka desnog centra.

Berluskonijeva starija kćerka negirala je prošle nedelje medijske apise o tome da je ljuta na savetnike svog oca, jer ga izlažu iscrpljujućim predizbornim aktivnostima pred predstojeće prevremene parlamentarne izbore zakazane za 4. mart u Italiji. Prema rečima njenog portparola, izveštaji su lažni, prenela je Ansa.

On je istakao da, baš nasuprot tome, Marina Berluskoni poštuje sve što su uradili najbliži saradnici njenog oca.

SUDSKI POSTUPAK

Zajedno sa bratom Pjerom je upisana u registar osumnjičenih za pranje novca u procesu prodaje televizijskih prava. Na zahtev tužioca, sudija je zakazao preliminarno saslušanje u novembru 2006. godine.

Osim Marine, bivši italijanski premijer ima još dve ćerke iz braka sa drugom ženom. Mediji su posebno zainteresovani za njih zbog njihove lepote.

BARBARA BERLUSKONI

Ona je jedna od tri ćerke italijanskog biznismena, političara i bivšeg premijera Silvija Berluskonija. Ona je poslovna žena, savetni u Fininvestu i član je odbora direktora A.C.Milan.

Foto: Guliver/Andreas Rentz/Getty Images for amfAR

Ona je rođena u Švajcarskoj 1984. godine, a njena majka je Veronika Lario, druga Berluskonijeva žena. Barbarin kum je bio Betino Kraksi. Ona je imala svoje debitantsko pojavljivanje u Parizu na Balu 2001. godine.

Ova mlada dama je osnovnu školu završila u Milanu, a srednju u Monci. Studirala je filozofiju, a diplomirala je 2010. godine.

Foto: AP/Tanjug

Ono što malo ko zna jeste da je bila među najboljima u svojoj klasi. Od septembra 2003. godine, Barbara je član odbora direktora Fininvest SpA.

Ima dva sina, Alesandra i Edoarda sa svojim partnerom Đorđom Valaguzom, a porodica živi u Švajcarskoj. Ona je ranije bila u vezi sa Aleksandrom Patom, profesionalnim fudbalerom.

Foto: Tanjug/AP

ELEONORA BERLUSKONI

Rođena je u Švajcarskoj 1986. godine. Njena majka je druga Berluskonijeva žena, Veronika Lario.

Ima dvoje dece Rikarda i Floru, sa britanskim modelom Gajem Binsem.

Foto: Guliver/Tullio M. Puglia/Getty Images for Mercedes-Benz

Daljinac

(Telegraf.rs/A.T.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Više sa weba

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA