≫ 

Najduži ziplajn na svetu, dugačak je kao 28 fudbalskih terena: Samo oni najhrabriji smeju da "lete" brzinom od 150 km/h (VIDEO)

Najnovija atrakcija na severu UAE posetiocima omogućava da put od skoro tri kilometra pređu brzinom do 120-150 km/h i to na visini od 1.680 metara

  • 3

Najduži "ziplajn" na svetu nedavno je otvoren na planini Džebel Džais, severno od Dubaija i predstavlja najnoviju atrakciju Ujedinjenih Arapskih Emirata, kojom je ova zemlja postavila još jedan Ginisov rekord.

>>>Zlatni neboder od 75 spratova: Otvoren najvši hotel na svetu, a gde drugde nego u - Dubaiju (FOTO) (VIDEO)

Najnovija atrakcija na severu UAE posetiocima omogućava da put od skoro tri kilometra pređu brzinom do 120-150 km/h i to na visini od 1.680 metara. Dužina "ziplajna" ekvivalentna je veličini 28 fudbalskih terena.

Printskrin: Youtube/PressTV

"Ziplajn" može da izdrži čak 100.000 ljudi godišnje, a iako nema ograničenja kada je uzrast u pitanju, korisnici moraju biti visoki najmanje 1,22 metara i ne smeju biti teži od 150 kilograma.

Najnoviji arapski rekord biće dodat listi dostignuća na kojoj se već nalaze najviša zgrada na svetu i čuvena veštačka ostrva u obliku palmi.

Pogledajte video:

VIDEO: Snimao je devojku dok su išli po stenama, a onda ju je gurnuo sa litice

(Telegraf.rs)

Daljinac

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Više sa weba

Komentari

  • DARKO 100%

    1. april 2018 | 08:14

    Brate mili ako to pukne u tom zaletu i brzini zavrsece u Srbiji😃

  • Planinar

    1. april 2018 | 09:52

    Ovo je van pameti... Nemaju dodatno osiguranje tj svako ko se bavi alpinizmom zna da u ovakvim slucajevima uvek mora da bude pricvrscen na dva uzeta, u ovom slucaju za srednji kanap, sajlu sta god.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA