≫ 

Svi šmrču kokain i imaju seks sa nasumičnim ljudima: Ovde se svakog proleća skupi 100.000 studenata

Studenti na nedelju dana okupiraju plažu i barove, a žurke traju gotovo neprekidno. Pored provoda, meštani ovog ostrva moraju da gledaju mlade dok se opijaju, povraćaju, konzumiraju opojne supstance. Za nedelju dana izvrši se oko 200 hapšenja, a kriminal poraste za 100%.

  • 13

Tokom marta meseca, uspavana zajednica na ostrvu Južni Padre u Teksasu, koja ima oko 3.000 stanovnika postaje prestonica provoda, alkohola i droge nakon što oko 100.000 studenata ode tamo na "Spring Break" (prolećni raspust).

Studenti na nedelju dana okupiraju plažu i barove, a žurke traju neprekidno. Pored provoda, meštani ovog ostrva moraju da gledaju mlade dok se opijaju, povraćaju, konzumiraju opojne supstance, piše Dejli mejl.

Američke studentkinje su sad stvarno preterale: Novi trend ispijanja alkohola na prolećnom raspustu sada uključuje i guze?!

Tih nedelju dana studenti se potpuno opuste i prepuste provode, zbog čega vlasti moraju da pošalju dodatne policijske snage na ostrvo, pa ima trostruko više policajaca, a postavi se i mobilna bolnica sa 36 kreveta, koja se uglavnom koristi kada su u pitanju velike katastrofe.

Printskrin: Daily mail

Studenti se provode na Rokstar plaži, koja se nalazi u blizini hotel "Isla grande", a za 50 dolara mogu da kupe ulaznicu za ulazak na žurku blizu Klejton bič bara. Tamo mogu da učestvuju u takmičenjima mokre majice ili u tverkovanju, dok većina posetilaca učestvuje u raznim igrama sa alkoholom ili u ispijanju alkohola oz plastičnog bonga.

Na sceni devojke učestvuju u takmičenju mokre majice, dok se glasna hip hop muzika čuje iz zvučnika. Na fotografijama i snimcima sa ovog mesta vidi se čak i mladić koji povlači devojci donji deo kupaćeg, dok masa viče "želimo da vidimo njenu pi..u"!

Vlasnik ovog bara Klejton Brašer rekao je kako su gosti uglavnom porodice sa decom, osim u martu, kada je potpuno drugačija slika.

- Sada imamo studente od 18 do 22 godine, koji žele da šetaju po pesku, piju pivo, upoznaju mladiće i devojke, da se provode i rade sve ono što se radi na prolećnom raspustu - rekao je vlasnik bara. Kako bi zadržao goste, on organizuje i noćne koncerte u ovom baru.

Printskrin: Daily mail

Ali studenti rade ono što žele, što zadaje glavobolju meštanima i policiji.

Ajana Gatri (20) studentkinja sa Univerziteta Sem Hjuston, rekla je kako je došla da se zabavi i provede, ali je videla i neke stvari koje su joj otvorile oči.

- Devojke šrmču kokain i imaju seks sa nepoznatim mladićima u javnosti - ispričala je ona.

Druga devojka Lia Hajnc rekla je kako su joj roditelji savetovali da pazi šta radi na ostrvu, ali je ona do sada videla samo lepe stvari i planira da se zabavlja cele nedelje.

Svake godine dešavaju se i incidenti, pa je tako ovog marta bilo jedno ubadanje, koje je počinio lokalni stanovnik, a oštećena je i skulptura u blizini mesta gde su bili smešteni studenti.

Printskrin: Daily mail

Prolećni raspust u martu dovede do porasta kriminala za 100 posto u odnosu na ostatak godine, dok za nedelju dana bude i 200 hapšenja, u odnosu na 2, 3 koja se dogode kada nema studenata na ostrvu. Prema podacima policije, studenti se uglavnom privode zbog konzumiranja alkohola na javnom mestu i neprikladnog ponašanja.

Kako nema bolnice na ostrvu, gradske vlasti moraju da angažuju službu za hitne slučajeve, koja radi kada su u pitanju prirodne nepogode, da postavi mobilnu bolnicu.

- Policija uglavnom dovodi pacijente sa plaže, koji su previše popili ili nisu sigurni šta su uzeli. Mi ih ovde otreznimo ili im isperemo želudac, i uradimo sve što je potrebno kako bi se vratili u normalu - ispričao je jedan od doktora iz mobilne bolnice.

Uprkos porastu kriminala i bahatom ponašanju, ostrvo Južni Padre svake godine želi dobrodošlicu studentima na prolećnom raspustu.

Printskrin: Daily mail

Poznate destinacije za održavanje ove manifestacije su i Majami bič i Fort Lauderdale, ali vlasti na ostrvu podstiču studente na provod, uglavnom zbog velike novčane koristi.

PROVOD NE PRESTAJE NI KADA SU UHAPŠENI

Da provod ne prestaje ni kada su uhapšeni, pokazuje fotografije grupe studenata koji se smeju i igraju i dok se nalaze u policijskom autobusu u Okalusi na Floridi.

Grupa od 14 studenata uhapšena je zbog pijančenja i neprikladnog ponašanja na prolećnom raspustu, a na fotografiji koja je nastala dok su bili smešteni u zatvorskom autobusu, vidi se da im hapšenje nije prekinulo provod.

Printskrin: Tviter/OCSOALERTS

Policija izgleda da ima pune ruke posla tokom prolećnog raspusta, a grupa ovih studenata uhapšena je u ponedeljak posle ručka.

- Pun je autobus 14 osoba sa prolećnog raspusta koji su uhapšeni u 14.20. Podsećamo vas da imamo nultu toleranciju kada je u pitanju maloletničko opijanje, 21 godina je zakon i on se strogo primenjuje zbog vaše i bezbednosti drugih ljudi u vašoj okolini - navodi se u tvitu policije Okaluse.

VIDEO: Zbog seksa na plaži im preti zatvor na Tajlandu

Daljinac

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Više sa weba

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA