≫ 

Izabrano 10 najboljih aerodroma na svetu: Bazen na krovu, park leptira, tobogan i bioskop poseduje samo br. 1 (VIDEO)

Ponosnu titulu najboljeg na svetu zaslužio je zahvaljujući neverovatnim sadržajima koji su na raspolaganju putnicima na četiri terninala

  • 4

Aerodrom Čangi u Singapuru proglašen je za najbolji aerodrom na svetu već šestu godinu zaredom. On je osvojio nagradu "Skytrax’s World Airport Awards" na osnovu 13.37 miliona anketiranih putnika.

Ponosnu titulu zaslužio je zahvaljujući neverovatnim sadržajima koji su na raspolaganju putnicima na četiri terninala.

Sve je bilo spremno da avion poleti, kada je radnik na "gejtu" osetio neprijatan miris. Sve je otkazano, a 100 putnika i dalje čeka

Tako ovde putnici mogu da uživaju u najvećem aerodromskom toboganu na svetu, u bioskopu koji radi 24 sata, mogu da se opuste u bazenu na krovu dok čekaju sledeći let ili da posete park leptira.

Na drugom i trećem mestu nalaze se Inčon Internacionalni Aerodrom (ICN), takođe poznat i kao Seul-Inčon Internacionalni Aerodrom u Južnoj Koreji i Haneda u Tokiju. Britanski Hitrou nalazi se na 8. mestu, dok je njegov T2 terminal proglašen za najbolji, zajedno sa delom za šoping, piše Dejli mejl. Najbolje pozicioniran aerodrom u SAD je onaj u Denveru, koji se nalazi na 29. mestu.

Godišnja nagrada zasnovana je na zadovoljstvu kupaca aerodroma, sa čak 14 miliona njihovih dominacija.

Čangi, koji takođe ima i najbolji hotel na aerodromu Kraun Plaza sa 563 sobe, ima niz zanimljivih sadržaja: vrt kaktusa, šoping deo sa vrhunskim prodavnicama i kutak za hranu, zbog čega ostali aerodromi izgledaju dosadno.

Foto: Profimedia

I ovo nije sve. Na aerodromu u Singapuru gradi se masivni stakleni i čelični terminal koji će biti visine 10 spratova i sadržaće ogromni vodopad i park. Putnici će ovo moći da vide 2019. godine, kada se očekuje završetak izgradnje.

- Ovo je značajno dostignuće za nas i podstiče nas da nastavimo da pružamo najbolje iskustvo svim putnicima koji prolaze kroz Čangi - izjavio je izvršni direktor aerodroma Li Hiang.

Foto: Profimedia

Ovo je top lista 10 najboljih aerodroma na svetu:

1. Čangi Singapur

2. Inčon Internacionalni Aerodrom Južna Koreja

3. Haneda Tokio međunarodni aerodrom

4. Hong Kong međunarodni aerodrom

5. Doha Hamad međunarodni aerodrom

6. Aerodrom u Minhenu

7. Nagoja Japan

8. Hitrou London

9. Cirih aerodrom

10. Frankfurt aerodrom

Foto: Wikimedia/Citizen59

Daljinac

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Više sa weba

Komentari

  • DARKO 100%

    26. mart 2018 | 20:49

    Svako prema svojim mogucnostima,geografskom polozaju, kolicini putnika koji koriste tu destinaciju ,tako to su sve svetski centri !

  • DARKO 100%

    26. mart 2018 | 20:37

    Sta reci o Singapuru grad sa najskupljim gradjevinama oni imaju i hotel vredan 6 milijardi dolara mislim da se zoveMarina baySANDS !

  • ZlatkA

    26. mart 2018 | 20:32

    11. Aerodrom Nikola Tesla

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA