≫ 

Kraljica Elizabeta slavi 92. rođendan: Pevaće joj najveće muzičke zvezde, a sprema se i posebno iznenađenje

Britanska kraljica svake godine slavi dva rođendana. Prvi je njen pravi rođendan 21. aprila, koji obično obeležava u krugu porodice, a drugi je njen "zvanični" rođendan druge subote u junu, koji se obeležava velikom državnom proslavom

  • 3

Kraljica Elizabeta Druga, najdugovečnija vladarka Engleske, odnosno Velike Britanije, danas slavi 92. rođendan i nikada nije bila popularnija, pokazuju ankete.

Prema rezultatima ankete YouGova, pozitivno mišljenje o Elizabeti Drugoj ima 76 posto Britanaca. Ona je i 329. najbogatija osoba u zemlji s imetkom vrednim oko 360 miliona funti.

U Londonu će povodom kraljičinog rođendana biti održan koncert na kojem će nastupiti neki od najpoznatijih muzičkih izvođača.

Britanci guglaju urnebesne stvari, nećete verovati šta ih najviše zanima u vezi kraljevske porodice

Na koncertu u Rojal Albert holu, čuvenoj koncertnoj dvorani u centralnom Londonu, nastupiće Sting, Tom Džons, Dejvid Kreig i Kajli Minog.

Princ Hari će se večeras obratiti javnosti povodom rođendana kraljice Elizabete, a tim povodom biće organizovana i svečana paljba u centru britanske prestonice.

Foto: Profimedia/AFP

Britanska kraljica svake godine slavi dva rođendana. Prvi je njen pravi rođendan 21. aprila, koji obično obeležava u krugu porodice, a drugi je njen "zvanični" rođendan druge subote u junu, koji se obeležava velikom državnom proslavom.

Noseći se s brojim udarcima i izazovima u svom dugom životu, kraljica je uvek zadržala "dostojanstvo, osećaj dužnosti i frizuru", rekla je glumica Helen Miren, koja ju je igrala na filmu.

Elizabeta Druga je rođena u Londonu 21. aprila 1926, školovala se u kraljevskoj palati, zajedno s mlađom sestrom Margaret.

- Njene su noge čvrsto na zemlji, šešir na glavi, torbica na ruci. Prebrodila je mnoge, mnoge oluje - kazala je Miler 2007. primajući Oskara za filmsku ulogu kraljice Elizabete.

VIDEO: Venčanje se približava, a Megan Markl će MORATI da poštuje ova pravila

Daljinac

(Telegraf.rs/Beta)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Više sa weba

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA