Princ Vilijam i Kejt Midlton dobili dečaka: Ceo svet čeka kako će se zvati naslednik, ova imena su u najužem izboru (FOTO)

Ono što je sigurno jeste da će ime biti tradicionalno

  • 5

Vojvotkinja od Kembridža Kejt Midlton porodila se 23, aprila u bolnici "Sveta Meri" u Padingtonu i na svet je donela dečaka. Sve vreme na porođaju uz nju je bio suprug Vilijam.

Treće dete Kejt i Vilijama na svet je došlo u 11 sati pre podne, a radosnu vest na Tviteru objavila je uprava Kensington palate.

Porodila se vojvotkinja Kejt Midlton: Na svet je donela sina (VIDEO)

Čim je objavljeno da je vojvotkinja Kejt Midlton trudna sa trećim detetom, kladionice su počele da vrše opklade o mogućim imenima naslednika ili naslednice.

Kladionice su i ovog puta izabrale tradicionalna imena. 

- Ako pogledate imena njihovo dvoje dece, Džordža (5) i Šarlot (3), možete zaključiti da se radi o klasičnim i veoma tradicionalnim imenima. Verujem da će kraljevska porodica i ovog puta ostati verna tradiciji - rekla je Arijana Černok, profesorkaa savremene britanske istorije na Univerzitetu u Bostonu.

Vilijam i Kejt su do sada deci davali tradicionalna imena Foto: Profimedia

Kako prenosi britanski Telegraf, u opticaju su sledeća imena za princa Artur, Albert, Frederik, Džejms i Filip.

Procena kladionice Vilijam Hil je da će se novorođeni princ najverovatnije zvati Artur (kvota 2/1), Albert na (9/1), Džejm (5/1) i Aleksandar (6/1), piše britanski San.

I kladionica Njuzhub smatra da će se beba zvati Albert ili Artur.

Treće dete vojvotkinje od Kembridža i princa Vilijama, biće peto u redu u liniji nasleđivanja trona. Beba će imati titulu Njegovo kraljevsko visočanstvo princ od Kembridža.

Ime princa Džordža objavljeno je tri dana nakon njegovog rođenja, a ime princa Vilijama nedelju dana kasnije. Kada se rodio princ Čarls, javnost je ime prestolonaslednika čekala mesec dana.

Princ Džorž ljubi sestru Šarlot nakon što je došla na svet Foto: Tanjug/AP

Puno ime njihovog prvog deteta je Džordž Aleksander Lui. Džordž je ime oca njegove prabake Elizabete II,  Aleksandar je muška verzija drugog imena kraljice (Elizabeta Aleksandra Maria). Lui ime je došlo od Luisa Mountbetena, strica princa Filipa.

Ćerka Vilijama i Kejt dobila je ime Šarlot, a njeno puno ime je Šarlot Elizabet Dajana. Ime Šarlot dobila je u čast njenog dede Čarlsa, Elizabet je u čast svoje prabake, a treće, Dajana, u sećanju na svoju baku, princezu Dajanu.

Dok ceo svet iščekuje ime malog princa, ono što je sigurno, jeste da će dobiti tradicionalno ime.

VIDEO BRAK ĆE TRAJATI TRI GODINE Britanci imaju grozne prognoze za Megan i Harija

Daljinac

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Više sa weba

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA