≫ 

Nova kraljevska beba dobila ime: Ceo svet su šokirali imenom malog princa!

Kejt Midlton porodila se 23. aprila u 11 sati pre podne u bolnici "Sveta Meri" u Padingtonu, a sve vreme na porođaju uz nju je bio suprug Vilijam

  • 9

Vojvotkinja od Kembridža Kejt i princ Vilijam najmlađeg člana kraljevske porodice nazvali su Lui Artur Čarls.

Nakon nekoliko dana spekulisanja kako će zvati treće dete kraljevskog para, najzad je otkriveno njegovo ime.

>>>Porodila se vojvotkinja Kejt Midlton: Na svet je donela sina (FOTO) (VIDEO)

Foto: Tanjug/AP

Kejt Midlton porodila se 23. aprila u 11 sati pre podne u bolnici "Sveta Meri" u Padingtonu, a sve vreme na porođaju uz nju je bio suprug Vilijam.

Čim je objavljeno da je vojvotkinja trudna po treći put, kladionice su počele da vrše opklade o mogućim imenima naslednika ili naslednice.

>>> Princeza Šarlot ukrala šou tek rođenom bratu: Jednim potezom očarala je sve, već je vide kao Dajaninu naslednicu (FOTO) (VIDEO)

- Ako pogledate imena njihovo dvoje dece, Džordža (5) i Šarlot (3), možete zaključiti da se radi o klasičnim i veoma tradicionalnim imenima. Verujem da će kraljevska porodica i ovog puta ostati verna tradiciji - rekla je ranije Arijana Černok, profesorka savremene britanske istorije na Univerzitetu u Bostonu.

Foto: Tanjug /AP

Kako je ranije preneo britanski Telegraf, u opticaju su bila imena Artur, Albert, Frederik, Džejms i Filip, ali se Luis nije nigde spominjao.

Treće dete vojvotkinje od Kembridža i princa Vilijama, biće peto u redu u liniji nasleđivanja trona i time će strica Harija spustiti na šesto mesto. Beba će imati titulu Njegovo kraljevsko visočanstvo princ od Kembridža.

Malena princeza Šarlot postala je prva ženska naslednica britanske krune koja će zadržati svoju poziciju u liniji nasleđivanja. Ona ostaje četvrta po redu naslednica krune, iza svog dede Čarlsa, oca Vilijama i starijeg brata Džordža.

Ime princa Džordža objavljeno je tri dana nakon njegovog rođenja, a ime princa Vilijama nedelju dana kasnije. Kada se rodio princ Čarls, javnost je ime prestolonaslednika čekala mesec dana.

VIDEO: Evo kako se u Engleskoj objavljuje rođenje princa

(Telegraf.rs)

Daljinac

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Više sa weba

Komentari

  • Ečeverija,brat od strica MOMOV!

    27. april 2018 | 12:46

    Dobro mu nisu dali ime Filipe Kajetano Lopez Martinez Gonzales- Čiko:)

  • SSS

    27. april 2018 | 15:43

    Falim te boze....5 dana cekam ne jedem ne spavam...odahnuh...

  • Johnny Repp

    27. april 2018 | 13:42

    Možda je Kejt bila fan pokojnog Ljubiše Stojanovića Luisa ?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA