Koliko su zaista visoki svetski lideri? Otkriveno je da Kim Džong Un lažira podatke, a i Tramp voli da doda sebi nekoliko santimetara (FOTO)

Na fotografijama dvojice lidera, na kojima se oni pozdravljaju i hodaju zajedno na granici u Panmundžomu, vidi se da je Kim niži od predsednika Muna, uprkos svojoj famoznoj frizuri

  • 24

U zvaničnim podacima navodi se da je predsednik Severne Koreje Kim Džong Un visok 170 centimetara, ali izgleda da ove brojke nisu tačne i da je on niži za čak 5 centimetara.

Istorijski samit dve Koreje, koji je održan 27. aprila u pograničnom selu Panmundžom, otkrio je dugo skrivanu tajnu o Kim Džong Unu.

Kakav viteški podvig: Kim Džong Un odgurnuo fotografa da bi njegova supruga mogla da prođe (FOTO) (VIDEO)

Naime, na fotografijama sa samita na kojima su predsednici dve Koreje, vidi se da je Kim niži od Mun Džae Ina, koji je visok 167 centimetara, piše Dejli mejl. To znači da severnokorejski diktator nema više od 165 centimetara, čak pet centimetara manje njego što tvrdi Severna Koreja.

Na fotografiji se jasno vidi da je Kim Džong Un niži od Mun Džae Ina Foto: Tanjug/AP

Na fotografijama dvojice lidera, na kojima se oni pozdravljaju i hodaju zajedno na granici u Panmundžomu, vidi se da je Kim niži od predsednika Muna, uprkos svojoj famoznoj frizuri.

Nijedan od korejskih lidera na samitu nije nosio cipele sa većom potpeticom od one uobičajene za muškarce.

Visina muškaraca iz dinastije Kim je osetljiva tema u Severnoj Koreji. Otac sadašnjeg lidera Kim Džong Il, koji je bio visok 158 cm, nosio je kubanske cipele kako bi izgledao viši.

O Kimovoj visini govorio je i američki predsednik Donald Tramp prošle godine, kada su se njih dvojica prepucavali.

- Zašto bi me Kim Džong Un vređao nazivajući me starcem? Ja njega nikad ne bih nazvao niskim i debelim - napisao je prošle godine u novembru Tramp na Tviteru.

Očigledna razlika u visini ruskog i američkog predsednika Foto: Tanjug/AP

Nakon toga Tramp je Kima nazvao "malim raketašem", ali su ova prozivanja sada iza njih. Tramp i Kim trebalo bi uskoro da se sastanu, a njihovi odnosi su postali mnogo bolji.

KOLIKO SU VISOKI SVETSKI LIDERI?

Kao i Kim, i Tramp je bio optužen da laže o svojoj visini. Na njegovoj dozvoli iz 2012. piše da je visok 187 cm, ali je njegov doktor u medicinskom izveštaju u januaru naveo da predsednik ima 190 cm.

Na fotografijama na kojima Tramp stoji pored bivšeg predsednika SAD Baraka Obame, koji je 185 cm visok, vidi se da Tramp nema 190 cm.

Obama je za "glavu" viši od Merkelove Foto: Tanjug/AP

Tramp je svakako najviši od svih svetskih lidera, dok je Kim ubedljivo najniži i visok je isto kao i nemačka kancelarka Angela Merkel.

Predsednik Rusije Vladimir Putin visok je 170 cm, dok je predsednik Kine Si Đinping visok 175 cm. Francuski predsednik Emanuel Makron ima 177 cm.

VIDEO: Demonstracija načina na koji Vladimir Putin hoda

Daljinac

(Telegraf.rs/A.M.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Više sa weba

Komentari

  • DARKO 100%

    2. maj 2018 | 21:45

    Àli mi smo tu da svima zaprzimo corbu,nas predsednik je 1,99m😉

  • DD

    2. maj 2018 | 22:09

    Debilizam je suditi o svetskim liderima po njihovoj fizičkoj veličini. Dzaba nekome i da je visok kao bandera ako je kao čovek i karakter nula. Pri tome je najbitnije šta ima u glavi i kako razmišlja.

  • sims

    2. maj 2018 | 21:16

    I Hitler je imao jedva preko metar ipo,ali otrov se uvek drzao u malim Flašicama.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA