Jedan Hrvat je zaslužan za kraljevsku proslavu sa stilom: Preradio je "jaguarov" sportski klasik iz 1968. (FOTO) (VIDEO)

Ljubitelji automobila odmah su shvatili da je reč o "jaguarovom" modelu "E Concept Zero", proizvedenom još davne 1968. godine, a nekolicini je upravo registarska oznaka zapala za oko

  • 1

U subotu uveče, nakon veličanstvene ceremonije venčanja, a pred početak večernje žurke na koju je bilo pozvano 200 zvanica, vojvoda i vojvotkinja od Saseksa napustili su Vindzor u srebrno plavom "jaguaru".

Ljubitelji automobila omah su shvatili da je reč o "jaguarovom" modelu "E Concept Zero", proizvedenom još davne 1968. godine, a nekolicini je upravo registarska oznaka zapala za oko.

>>> Najlepši jaguar na svetu: Košta 400.000 evra, ima čudo od motora, a na tablicama je simboličan broj (FOTO) (VIDEO)

Registarska tablica predstavlja datum venčanja - Foto: Tanjug/AP

Osim "tajnog" značenja brojeva na tablici, kako su pojedini mediji preneli, a koji zapravo predstavlja datum venčanja princa Harija i Megan Markl, zanimljivo je zapravo ko je učestvovao u procesu prerade sportskog klasika na električni pogon, prenosi Dejli star.

U celokupnom procesu prerade ovog klasika u automobil na električni pogon, učestvovao je osnivač Rimac Automobila, Mate Rimac.

Rimac Automobili je hrvatska kompanija koja se bavi proizvodnjom vrhunskih električnih vozila, a koja je osnovana 2009. godine sa sedištem u Svetoj Nedelji.

O poduhvatu Rimca pisao je i prestižni portal "Road & trucks", specijalizovan za motorna vozila.

Pogledajte video:

VIDEO: Uništavao je tuđu imovinu a onda ga je STIGLA KAZNA

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Više sa weba

Komentari

  • Boki

    23. maj 2018 | 08:43

    Iskren da budem usao sam na vest jer sam mislio da komsije opet nesto svojataju pa da se nasmejem malo... ;) Rimcu svaka cast ko je iole upoznat sa svetom automobilizma zna kakve automobile momak pravi. Koga interesuje moze naci epizodu Fifth gear-a gde testiraju Rimca na elektricni pogon pa su cak i oni ostali bez reci.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA