≫ 

Kim sleteo u pratnji još dva aviona, do hotela ga pratila kolona od 40 vozila i čuvene gorile koje su opet trčale pored blindirane zveri (FOTO) (VIDEO)

Kim je stigao u Singapur, prati ga kolona od čak 40 vozila i grupa telohranitelja koja ponovo trči pored limuzine severnokorejskog lidera

  • 4

Lider Severne Koreje Kim Džong Un doputovao je danas u Singapur dva dana pre samita sa američkim predsednikom Donaldom Trampom. Njega je na aerodromu Čangi dočekao ministar spoljnih poslova Singapura Vivian Balakrišan, a onda je u pratnji od čak 40 vozila stigao u hotel "Sent Redžis". Svet je ponovo obišao snimak njegovih telohranitelja koji trče pored Kimove limuzine.

Kim stigao u Singapur, a Tramp na putu ka ostrvu iz aviona tvituje protiv kanadskog premijera (FOTO)

Prema fotografijama koje je objavila vlada Singapura, Kim je na ostrvo doputovao u avionu kompanije Er Kina. Sa njim je bio Kim Jong Čol, koji se pre nekoliko dana u Vašingtonu susreo sa Trampom, a tom prilikom mu je predao Kimovo pismo.

Kim sa ministrom spoljnih poslova Singapura Foto: Tanjug/AP

Kim će se kasnije u toku dana sastati sa premijerom Singapura Li Hsjen Lungom, koji će imati i poseban sastanak sa Trampom u ponedeljak, prenosi Si-En-En.

Ubrzo nakon što je avion kineske kompanije Boing 747 sleteo na aerodrom oko 14.35 sati, kolona sa čak 40 vozila, uključujući lokalnu policijsku pratnju na motociklima, napustila je VIP kompleks aerodroma Čangi.

Kim u pratnji zvaničnika stigao na aerodrom Čangi Foto: Tanjug/AP

Kolona od najmanje 20 motora i 20 diplomatskih i policijskih vozila, uputila se preko Pan-Island auto-puta, koji je bio zatvoren za saobraćaj, ka hotelu.

Veruje se da je Kim bio u jednoj od dve limuzine "mercedes benz", koje su bile neoznačene i imale su severnokorejsku zastavu.

Veruje se da je Kim u jednoj od ove dve limuzine Foto: Tanjug/AP

Konvoj je stigao ispred singapurskog hotela "Sent Redžis", gde će Kim odsesti tokom posete.

Pre nekoliko meseci, prilikom samita Južne i Severne Koreje, pojavio se snimak Kimovih telohranitelja koji trče pored vozila u kojem je severnokorejski lider. Taj snimak obišao je svet, a sada se na društvenim mrežama pojavio novi snimak, nastao u Singapuru. Na njemu se takođe vidi kako grupa telohranitelja trči pored limuzine u kojoj je Kim Džong Un.

Avion Er Kine jedan je od tri aviona koji su u nedelju ujutru napustili Pjongjang u različito vreme. U druga dva aviona bili su zvaničnici i zalihe potrebne lideru Severne Koreje.

Drugi je ruski raketni avion, za koji se veruje da nosi prehrambene proizvode, vozila, ovlašćeno oružje i druge potrepštine za gospodina Kima.

Treći i poslednji avion koji je napustio Pjongjang posle 10 sati je takođe sovjetski avion, "Ilyushin Il-62", koji je u Singapur sleteo oko 15.50.

Ovaj avion sličan je onom kojim je Kimova mlađa sestra Kim Jo Džong išla na zimske olimpijske igre, prenosi Strejt tajms.

Za sada nije poznato da li je i njegova sestra, koja ga je pratila na samit sa Južnom Korejom i koja je jedina osoba kojoj Kim zaista veruje, stigla sa njim u Singapur.

Na aerodromu je sve već ranije bilo spremno za dolazak lidera Severne Koreje.

Kima je do hotela pratila kolona od 40 vozila Foto: Tanjug/AP

Mediji prenose da su kamioni hladnjače, dizajnirane za prevoz kvarljive robe, bili u pripravnosti pre 10 sati ujutru, a onda su i oni krenuli ka hotelu.

U jednom od aviona bila su Kimova vozila, uključujući i dva mercedesa, koji čine njegov konvoj.

Prenosi se da severnokorejska delegacija ima više od 100 vladinih zvaničnika, uključujući i Kimove telohranitelje.

U koloni su limuzine, kombiji, motori... Foto: Tanjug/AP

Sa druge strane, očekuje se da Trampova kolona vozila broji do 50 vozila, od kojih će neka obezbediti policija Singapura, dok će pojedina stići posebno avionom.

Na čelu kolone biće Trampova crna limuzina poznata kao "Zver", koja je otporna na eksplozije i hemijske napade.

Na putu do hotela u kojem će Kim biti smešten Foto: Tanjug/AP

U Singapuru će u utorak biti održan i dugo očekivani samit Kima i američkog predsednika Donalda Trampa, a predviđeno je da se oni susretnu u hotelu "Singapores Kapela".

Video: Urnebesno! Obezbeđenje Kim Džong Una na sastanku dveju Koreja svima palo za oko

(Telegraf.rs/A.M.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Više sa weba

Komentari

  • Giks

    10. jun 2018 | 13:53

    Ovaj ko Tito

  • PETAR 1

    10. jun 2018 | 13:26

    Ovako je samo Tito putovao, a sta je bilo posle to svi znamo.

  • Dex

    10. jun 2018 | 13:06

    Sta vam je čudno to trčkaranje telohranitelja.... Pa pogledajte kako pripadnici tajne službe trčkaraju pored automobila predsednika SAD.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA