≫ 

Super baba nije pustila ni glasa: Besni ris je napao, a ona ga savladala golim rukama

Besni ris nije dorastao moćnoj baki

  • 6

Divlja mačka zaražena besnilom napala je pre nekoliko dana Didi Filips iz savezne američke države Džorždije. Umesto da vrišti i zove u pomoć, ova  46-godišnja baka rekla je smrti "Ne danas", porvala se sa životinjom i zadavila je golim rukama.

Samo je hteo da pomazi lava: Dodirnuo je životinju po leđima i umalo ostao bez ruke (VIDEO)

Didi je toga dana oko šest popodne izašla iz kuće i zaputila se ka svom kamionetu, noseći u rukama mobilni telefon.

- Pas moga komšije iza mene je lajao kao lud i to me je nateralo da se okrenem i nekoliko metara dalje ugledam velikog risa . Prva reakcija mi je bila da ga fotografišem. Životinja je napravila samo dva koraka... i odjednom bila na meni. Njeni zubi tražili su moje lice - ispričala je Didi za lokalni portal.

Didi je dobila duboke ožiljek po rukama Foto: Facebook

Kako joj je svekar nekada bio hvatač risova, Didi je nešto znala o ovim životinjama.

- Oni ciljaju tvoj vrat, jer znaju da ako ti pokidaju šiju, umrećeš za nekoliko minuta. Ova mačka ustremila se ka mom licu, ali sam je uhvatila pre nego što je napravila veću štetu. Rekla sam smrti "Ne danas", oborila je na zemlju i stavila ruke oko njenog vrata. Znala sam da je to jedini način da se živa izvučem odavde - rekla je Didi.

Za sve to vreme Didi nije ispustila ni glasa, jer je njena unuka (5) bila u kući i žena nije želela da dete postane novi plen mačke.

- Nakon što je prestala da se mrda, počela sam da vičem svojoj snaji da pozove policiju. Nisam je pustila iz ruku, sve dok se nismo uverili da je mrtva - rekla je ona.

Čim je Hitna pomoć stigla, Filipsova je otišla u bolnicu. Sutradan je saznala da je ris bio zaražen besnilom. Samo dosada je za injekcije morala da plati oko 10.000 dolara, a ne izgleda kao da će medicinski troškovi tu stati.

VIDEO Velike mačke mogu da savladaju najjače muškarce:

(Telegraf.rs/Online Athens)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Više sa weba

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA