Sećate li se deke koji je svakog dana na plažu nosio sliku svoje supruge? Priča koja se krije iza ovoga slama najtvrđa srca (FOTO)

Prošlog meseca o njemu je počelo da se priča na društvenim mrežama, nakon što je ga je uslikao vlasnik restorana a fotografiju podelio na Fesjbuku

  • 5

Pre nekoliko nedelja fotografija penzionera koji svakog dana odlazi na plažu, noseći uramljenu sliku svoje supruge, naslanja je na zidić i plače, rastužila je ljude širom sveta. Deka iz Italije sada je prvi put otkrio zašto to radi.

Đuzepe Đordano (70) iz Gaete u Italiji ostao je bez svoje supruge Ide pre sedam godina. Od tada svakog dana odlazi na obalu sa njenom uramljenom slikom, piše Metro.

Prošlog meseca o njemu je počelo da se priča na društvenim mrežama, nakon što je ga je uslikao vlasnik restorana a fotografiju podelio na Fesjbuku.

Deka danima odlazi na obalu noseći uramljenu fotografiju svoje žene: Naslanja je na zidić, pa plače (FOTO)

Đuzepe je sada progovorio prvi put za medije i rekao kako i dalje ne može da veruje koliko je ljubavi i podrške primio od ljudi iz svih krajeva sveta.

Rekao je kako je fotografiju preminule žene nosio svakog dana kada je izlazio napolje jer nije želeo da se oseća usamljeno.

- Nosim sam Idinu sliku jer sam tako osećao da je i dalje deo mog života i nisam se osećao usamljenim - rekao je dekica.

On je rekao kako to nije radio da bi bilo koga inspirisao, a žena mu je značila sve u životu.

Oni su više od 50 godina bili zajedno Foto: Pixabay

- Današnje generacije ne misle o ljubavi kao mi. Starijima ljubav i osećanja znače sve u životu - objasnio je on.

Đuzepe je svoju Idu upoznao kada je imala samo 15 godina preko zajedničkog prijatelja. U to vreme devojkama je dozvoljeno da izlaze sa starijima samo uz pratnju braće ili rođaka.

Venčali su se 1969.  i dobili su troje dece. Međutim, Ida je obolela od kancera i živela je samo godinu dana pre nego što je preminula 2011. godine.

Đuzepe odlazi na plažu jer je par, koji je više od 50 godina proveo zajedno, tamo često odlazio dok su bili mladi.

Na obalu odlazi ujutru, pre ručka sa svojim sinom, a nakon toga odlazi na popodnevnu dremku. I tada u ruci drži fotografiju žene.

Na taj način, kako je rekao, oseća da je njegova voljena Ida i dalje pored njega.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Više sa weba

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA