≫ 

Danas će svaki Amerikanac dobiti uznemirujuću SMS poruku od Trampa: Ovo predsedničko upozorenje će svi morati da pročitaju

Mobilni telefoni trebalo bi da dobiju poruku samo jednom, ali ima i onih koji neće dobiti test poruku, koja se inače ne može odbiti

  • 3

Skoro svi korisnici mobilnih telefona u SAD danas će u isto vreme dobiti SMS poruku, koja će biti označena kao "Predsedničko upozorenje".

Američka savezna agencija za upravljanje vandrednim situacijama (FEMA), u kordinaciji sa Federalnom komisijom za komunikacije (FCC), u sredu 3. oktobra sprovešće širom zemlje test za proveru sistema "hitnih upozorenja" (EAS) i "bežičnih hitnih upozorenja" (WEA).

>>> Njujork Tajms optužio Trampa da je utajio porez: Pokrenuta istraga protiv predsednika SAD

Poruke iz sistema WEA počeće da se šalju u 14:18, po istočno vremenskoj zoni, dok će EAS biti poslate u 14:20 sati.

Skoro svi korisnici mobilnih telefona u SAD danas će u isto vreme dobiti SMS poruku, koja će biti označena kao "Predsedničko upozorenje" - Foto: pixabay.com

Test je prvobitno planiran za četvrtak, 20. septembar, ali je odložen zbog uragana Florens.

Ovo će biti prvi WEA test na nivou države. Poruka će testirati sistem koji omogućava predsedniku Donaldu Trampu, kao i budućim predsednicima, da pošalju vanredne poruke širom zemlje.

To će biti četvrti EAS test na nivou države. WEA test približno će slati poruke u vremenu od 30 minuta, počev od 14:18.

Tokom ovog perioda, WEA kompatibilni mobilni telefoni koji su uključeni i u dometu aktivne "ćelijske kule" i čiji bežični provajder učestvuje u WEA, trebalo bi da budu sposobni da prime poruku.

Mobilni telefoni trebalo bi da dobiju poruku samo jednom, ali ima i onih koji neće dobiti test poruku, koja se inače ne može odbiti.

Mobilni telefoni trebalo bi da dobiju poruku samo jednom, ali ima i onih koji neće dobiti test poruku, koja se inače ne može odbiti - Foto: Telegraf

- Ovo je test nacionalnog bežičnog sistema za hitne slučajeve. Poruka će glasiti "Predsjedničko upozorenje" .

WEA se koristi da upozori javnost o opasnom vremenu, o nestaloj deci i drugim kritičnim situacijama putem upozorenja na mobilnim telefonima.

Test će omogućiti FEMA da "proceni operativnu spremnost infrastrukture za distribuciju nacionalne poruke kako bi utvrdila da li su potrebna poboljšanja".

(Telegraf.rs/Agencije)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Više sa weba

Komentari

  • brana

    3. oktobar 2018 | 13:05

    A jel moze da mu se i odgovori na poruku?

  • posmatrač

    3. oktobar 2018 | 12:08

    Hoće da ih upozori da nije "sam sa sobom"?

  • Тодорић

    4. oktobar 2018 | 13:04

    Добра ствар,треба је омогућити Србима на Косову,када их росу нападне,да могу да се склоне.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA