Ako parkirate kola na ovim mestima, čak iako su regularna, trebaće vam najmanje 500 dinara kad rešite da ih provozate (FOTO)

Stanovnici Visbadena jedva čekaju da selice krenu na put u toplije krajeve

  • 0
Polovni automobili, parking Foto-ilustracija: Profimedia/Alamy

Vlasnici automobila u nemačkom gradu Visbaden, ovih dana proživljavaju scene iz Hičkokovog horor filma, jer ptičijeg izmeta ima svuda. Ali bukvalno.

Većina automobila, novih i starih, skupih i jeftinih, prekrivena je ptičijim izmetom, kao da godinama stoje na parkingu.

>>> Svemoćni orao sa srpskog grba: Čudesna slika kojoj je mesto u našim istorijskim udžbenicima - i to iz jednog dobrog razloga

Malo je automobila koji ne izgledaju ovako ujutru - Foto: Shutterstock

Razlog je jednostavan. Ptice se spremaju za put ka jugu, pa sada tokom dana traže hranu, koja tokom noći, dok spavaju na drveću, mora u nekom procentu biti eliminisana.

Trenutna rešenja su parkiranje automobila na suncu ili pokrivanje istog ceradom. Inače, dok selice ne krenu na put, brojnim vlasnicima vozila neće biti baš lako da prepoznaju sopstveni automobil.

Fotografije iz Visbadena možete pogledati OVDE.

Sigurnije je birati parking mesto u blizini kog nema drveća; Foto: Parking servis

Inače, ovo je konstantan problem i u drugim zemljama, pa i u Srbiji. Već je poznato da ako stanemo ispod nekog drveta, čim se pomerimo moramo na pranje auta. Ako nemamo crevo i dvorište, ode par stotina dinara na pranje.

Svakako sad više nema onih tropskih vrućina, pa nije strašno ako auto stoji na suncu.

Zato izbegavajte mesta ispod drveća, bolje obiđite još jedan krug i sačekajte da se oslobodi "čisto" parking mesto.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Više sa weba

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA