U OVOM HOTELU SU SE LEČILI VUK KARADŽIĆ I PRINCEZA VIKTORIJA: Ovako danas izgledaju čuvene Rimske Terme

Luksuzno slovenačko lečilište sa istorijom, koja datira još iz rimskog doba, bilo je najbolje čuvana tajna jugoslovenskih oficira. Smešteno je u Rimskim Toplicama na reci Savinja, 95 kilometara od Ljubljane i 489 kilometara od Beograda

  • 8

Nekada dostupne samo za državnu elitu i najviđenije pojedince, čuvene Rimske Terme u Sloveniji, od kojih je običnim ljudima vekovima bilo poznato samo ime, otvorile su svoja vrata za posetioce iz celog sveta.

Luksuzno slovenačko lečilište sa istorijom, koja datira još iz rimskog doba, bilo je najbolje čuvana tajna jugoslovenskih oficira. Smešteno je u Rimskim Toplicama na reci Savinja, 95 kilometara od Ljubljane i 489 kilometara od Beograda.

Foto: Promo Foto: Promo

Beograd treći u Jugoistočnoj Evropi u turizmu. Evo koje gradove je ostavio iza sebe!

Sve do 1991. godine, naime, Rimske Terme bile su izvor zdravlja, večne mladosti i parče rajske netaknute prirode sakrivene daleko od očiju javnosti. A, tokom duge istorije, termalna voda Rimskih Termi lečila je neke od najpoznatijih istorijskih ličnosti među kojima su bili Vuk Stefanović Karadžić, engleska princeza Viktorija, car Ferdinand, kao i Napoleonova sestra. Njena mermerna kada i danas je izložena u sklopu velikog broja muzejskih eksponata u okviru hotelskog kompleksa.

Foto: Promo Foto: Promo

Na izvoru termalne vode koju su otkrili stari Rimljani danas je smešten moderan hotel. Osim odmora u prirodi, i uživanja u velikom termalnom bazenu, u ponudi ima i savremeni medicinski centar. Zato se odlazak u terme preporučuje makar jednom godišnje, jer gosti imaju priliku da zakažu sve vrste lekarskih pregleda u timu stručnjaka iz celog sveta.

Foto: Promo Foto: Promo

Svaki Srbin bi MORAO da zna ovog čoveka, a 95 odsto NEMA POJMA ko je on! (FOTO)

Poseta mističnom hotelskom kompleksu ušuškanom u netaknutoj prirodi, posebno se preporučuje mladim ljudima koji vode aktivan život, jer osim velike teretane na raspolaganju imaju staze za pešačenje, zumbu u vodi I jutarnju jogu u posebnom hotelskom parku starom više od dve stotine godina.

(Telegraf.rs)

 

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Haj

    12. februar 2016 | 21:46

    Tako blizu a lepše od Maldiva ,da li imaju narodnu kuhinju?

  • Miki

    13. februar 2016 | 15:09

    Kad je mogao siromasni I copavi Vuk da priusti onda I nisu bile bas nedostupne.

  • Apis

    13. februar 2016 | 19:03

    Nemam para ni za banju selters, ribarsku ... i mnogo lepih i lekovitih banja u srbiji...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA