Imaju li PORODICE SA BEBAMA I KOLICIMA prednost pri ulasku u AVION?

Avio-kompanije su u svojim procedurama i objavama za ukrcavanje predvidele da porodice sa malom decom među prvima ulaze u avion - navodi se u saopštenju Aerodroma "Nikola Tesla"

  • 8

U želji da saznamo kakva je procedura za porodice sa bebama, koje u prtljagu sa sobom nose i kolica, kontaktirali smo sa Službom za odnose sa javnošću Aerodroma "Nikola Tesla" u Beogradu i saznali da porodice sa malom decom uvek ulaze uvek među prvima u avion.

Saopštenje PR službe prenosimo u celosti:

"Osoblje aerodroma "Nikola Tesla" na evidentiranju putnika i prtljaga prilikom procesa registracije informiše porodice sa malom decom o pravilima izabranog prevozioca u vezi sa transportom kolica za bebe. U zavisnosti od kompanijskih pravila, kolica za bebe se ili predaju na šalteru za registraciju putnika i prtljaga, ili je porodicama sa malom decom dozvoljeno da sa kolicima za bebe dođu do ulaza u vazduhoplov.

NISU NI BAHAMI NI MALDIVI: Ovo su skrivene lepote Srbije U KOJIMA MOŽETE DA LETUJETE (FOTO) (VIDEO)

Avio-kompanije su u svojim procedurama i objavama za ukrcavanje predvidele da porodice sa malom decom među prvima ulaze u avion. Agenti zemaljskog opsluživanja beogradskog aerodroma su tu da asistiraju prilikom ukrcavanja, pomognu porodicama sa decom da siđu niz stepenice odnosno putem avio-mosta do vrata vazduhoplova. Kolege iz tehničkog prihvata preuzimaju dečja kolica i potom ih utovaruju u bagažnik vazduhoplova.

Takođe, agent na kontroli ukrcavanja obaveštava putnika o lokaciji preuzimanja kolica na odredištu, da li će biti u holu za preuzimanje prtljaga ili kod vrata aviona, opet u zavisnosti od pravila avio-prevozioca.

Aerodrom "Nikola Tesla" vodi brigu i o najmlađim putnicima. Nadamo se da će dečje igraonice i prostorije za majku i dete mališanima i njihovim roditeljima omogućiti prijatan boravak na beogradskom aerodromu."

(Tanja Milanović)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Гокс

    5. avgust 2016 | 20:24

    Доживели смо лично на аеродрому Н.Тесла ја супруга са двоје деце да су нас, без да смо се ми нудили , прве позвали да уђемо у авион уз то се нико од путника није бунио.

  • топлистанадреалиста

    5. avgust 2016 | 23:54

    Nema to u Srbiji!!! To je stvar opste kulture!!! Svako normalan bi trebao da zna kako da se ponasa prema trudnicama i majkama sa bebama!!! U pasaluku vozac "gsp"-a izbacio majku sa bebom....

  • Asdss

    5. avgust 2016 | 20:57

    mene vise brine sto su ljudi sa decom uvek poslednji na izlasku iz aviona i pasoskoj kontroli a nikom i ne pada na pamet da ih propusti

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA