LETO S KON TIKIJEM U GRČKOJ: Lutraki za 379 evra!

Lutraki uistinu podseća na ono što su starije generacije rado leti konzumirale - miris i lepotu dalmatinskih gradića duž obale Jadrana

  • 2

Mesto doborog odmora: zemlja je Grčka, grad Lutraki a hotel Poseidon resort 5*.

 

Cena polupansiona je već od 549 evra. Idealan je za porodično letovanje s obzirom da je izdvojen iz gradske vreve. Raspolaže i sopstvenom šljunkvitom plažom ali i nizom atraktivnih sadražaj među kojima se izdvaja prostrani amfiteatar zamišljen kao mesto lepih zabavnih događanja.

 

Foto: Promo

Foto: Promo

 

Kada u Lutrakiju izađete na obalu mora desno, na kraju rive,  usidren je Poseidon a levo na kontra strani a na kraju grada, predivan Club hotel casino Loutraki 5*.

 

Hotel koji je bio i ostao kockarski raj, u kome je nekada bila prva i jedina kockarnica u Grčkoj.

 

Danas je idealno metsto za odmor, namenjeno onima koji traže sadržaj i događaj više. Takođe izdvojen, sa sospstvenom plažom i malom marinom, bazenima i drugim sadržajima za korisno upotpunjavanje slobodnog vremena, s restoranima i barovima u kojima je sve vrhunsko baš kao što je to i smeštaj, izrastao je u hotel u kome se ne boravi samo jednom jer onaj ko dođe prvi put čini to opet i opet...

 

Atraktivan je i zato što je apsolutno poseban u svemu. Cena polupansiona u ovom malom rajskom vrtu je 679 evra.

 

Foto: Promo

Foto: Promo

 

Za sve one koji priželjkuju letovanje u atraktivnim Lutdrakiju a nisu spremni da za tako nešto izdvoje previše novca preporuka je da uzmu aranžman u hotelu Achillion 4* u   kome noćenje sa doručkom košta  379 evra.

 

Ono što je sigurno jeste podatak da neće pogrešiti ukoliko se odluče za letovanje u ovom gradiću na korak od Peloponeza.

 

Uostalom Grci Lutraki, letovalište nadomak Korintskog kanala, ljubomorno čuvaju za sebe. S razlogom. Lutraki je i neobičan i u mnogo čemu poseban. Domaćini, uz osmeh u iskrenu želju da budete njihovi gosti, sami baš i nisu raspoloženi da pričaju o svom gradu.

 

Marketinški mudro osmislili  su  rečenicu za koju veruju da puno kazuje. Ili sasvim dovoljno. A ona glasi: “ne moraš da zamišljaš… iskusi i oseti lepotu našeg mesta”.

 

Foto: Promo

Foto: Promo

 

Lutraki uistinu podseća na ono što su starije generacije rado leti konzumirale – miris i lepotu dalmatinskih gradića duž obale Jadrana.

 

I Lutraki je na moru, uz more, na plaži koju prekriva šljunak a zapljuskuje plavetnilo nestvarno čiste morske vode. I baš ovo poslednje je karta na koju domaćini igraju kad su u pitanju zahtevni turisti kazujući da “plava zastavica” još od 1993. stoji na gradskoj plaži kao svojevrsni “pečat njenog kvaliteta”.

 

Ali nije samo ovo vrednost ovovremenskog Lutrakija. Mali pogled unazad otkriva i sledeće. Terma je drevni naziv za  Lutraki koji  potiče od  boginje Artemide “Terme Artemida “, boginje zaštitnice terapeutskih, mineralnih voda. Grad je bio i kolevka drevne Grčke civilizacije jer je njegov centralni položaj, u kombinaciji sa poznatim lekovitim i prirodnim mineralnim vodama, bio poznat kao najcenejnije banjsko lečilište još u antičkoj Grčkoj.

 

Leti se u Lutrakiju živi “sto na sat”. Brojni gosti uživaju u blagodetima bez strepnje da u toj gužvi neće naći mesto za sebe.

 

Uprkos istini da je sve ”puno kao oko” uvek se pronađe prazan sto i tamo gde se samo svraća na piće kao i tamo gde goste čeka izobilje gastronomskih čarolija.

 

Grad je odlično snabdevan što i nije čudo s obzirom da je na vratima Peloponeza koji hrani pola Grčke.  A do Lutrakija se i brzo stiže. Transfer modernim klimatizovanim autobusima od arodroma do Lutrakija ne krade puno vremena. Vožnja modernim autoputem traje oko sat vremena…

 

(Telegraf.rs/PR)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA