≫ 

ISTINSKI RAJ NA ZEMLJI: Evo kako izgleda proleće u unutrašnjosti Bavarske (FOTO)

Pred vama je prostor oko Crkve svetih Marinusa i Aniana u selu Vilparting, u Gornjoj Bavarskoj, u podnožju prekrasnih Alpa. Katolička je to svetinja i hiljadugodišnje mesto hodočašća vezano za legendu koja je celom mestu dala ime

  • 2
Crkva svetih Marinusa i Aniana u selu Vilparting, u podnožju Bavarskih Alpa, hiljadugodišnje odredište katoličkih hodočasnika. Pogled sa severa. Foto: Wikimedia Commons/Martin Falbisoner Crkva svetih Marinusa i Aniana u selu Vilparting, u podnožju Bavarskih Alpa, hiljadugodišnje odredište katoličkih hodočasnika. Pogled sa severa. Foto: Wikimedia Commons/Martin Falbisoner

Kažu da je proleće najlepše godišnje doba. Kada se čitava priroda probudi, kada sve napupi i sve se rascveta, kada je trava najzelenija a nebo najčistije, kada ljudski i životinjski nagoni počnu da divljaju, tada ljubav i volja za životom i sveprisutni optimizam možete skoro nožem da sečete u vazduhu.

Nije potrebno trošiti previše reči na sliku pred vama, uostalom, ne kaže se bespotrebno da slika govori više od hiljadu reči. Ipak, daćemo vam kontekst u kome je nastala. Bilo je proleće lane, tačnije 26. maj, dakle, prošlo je tek nešto više od godinu dana. Pred vama je prostor oko Crkve svetih Marinusa i Aniana u selu Vilparting, u opštini Iršenberg, u okrugu Misbah, u regionu Gornja Bavarska, jednoj od sedam administrativnih oblasti nemačke savezne pokrajine Bavarske.

Katolička je to svetinja i hiljadugodišnje mesto hodočašća vezano za legendu koja je celoj opštini dala ime: nekada davno, 697. godine, irskog monaha Marinusa, koji se na tom mestu skrasio tokom papstvovanja Evgenija I, pagani su spalili živog na lomači i od njega stvorili mučenika za veru. Njegov bratanac Anian je umro prirodnom smrću kada je za to čuo.

Iršenberg zapravo znači "Irski breg", ili se barem tako verovalo, ali neki savremenici istoričari uvek željni razbijanja "mitova" sada kažu da "iršen" zapravo dolazi od latinske reči "ursus" — "medved".

U pozadini možete da vidite deo Bavarskih Alpa koji se zove Mangfalske planine, i koji je jedan od najfotografisanijih bavarskih krajolika. Najlepši je upravo tokom — proleća.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • mama

    31. maj 2017 | 12:46

    Zapitajmo se Srbi kako svabo svoje cu a i uredjuje.. Srbija cijela je raj na zemlji u svako godisnje doba

  • Milan

    31. maj 2017 | 09:59

    Meni je raj u Grckoj! :-)

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA