Lepa vest za sve fanove "Game of Thrones": Otvoren hotel od snega i leda posvećen ovoj seriji (FOTO)

Ukoliko ste fan serije "Game of Thrones" onda imamo za vas idealnu destinaciju za zimovanje

  • 0

U Laponiji u Finskoj otvoren je hotel izgrađen od snega i leda koji je u potpunosti posvećen tematici ove serije, a u čijoj izgradnji je uzeo učešće i HBO Nordic.

Otkrivene sve najbizarnije stvari koje su gosti zaboravili u hotelima prošle godine

Smešten je u naselju Kitila koje se nalazi 200 kilometara iznad Arktičkog kruga i 90 minuta od helsinkija. Sastoji se od 24 soba, a tu je i 10 apartmana za goste koji odluče da tu borave tokom noći. Hotel su dizajnirali profesionalni vajari iz celog sveta, a u svakoj se nalazi ledena skulptura iz popularne TV serije koja je nastala na osnovu knjiga RR Martina "Song of Ice and Fire".

Foto: Profimedia/Ferrari

Kako je temperatura 5 stepeni ispod nule, gostima su osigurane tople vreće za spavanje. Iako se ne preporučuje da se zbog niskih temperatura boravi duže od jedne noći, za one koji ipak žele da se zadrže duže obezbeđene su tople kabine u Snežnom selu.

Look at the amaaaazing Snow Village 2017-2018!! #snowvillagefinland #snowvillage_got #hbonordic #gameofthrones #laplandhotels #instatravel #visitfinland #lapland #visitylläsA post shared by SnowVillage (@snowvillagefinland) on

Gosti dobijaju i turu kroz selo, doručak u restoranu i diplomu kako bi obeležili njihovu posetu. Posetioci mogu da bukiraju jednodnevni izlet do sela koje se prostire na 20.000 kvadratnih kilometara.

A post shared by SnowVillage (@snowvillagefinland) on

Selo je svakog dana otvoreno za posetioce, piše CNN, a tu se nalazi i bioskop, kapela, arktički bar i restoran u kome se pića služe u čašama od leda, a nameštaj je takođe zamrznut.

Foto: Profimedia/Ferrari

Ulaz u snežno selo je 18 dolara, a početna cena sobe je 200 dolara. Hotel će zbog vremenskih uslova biti otvoren do 30. aprila.

A post shared by SnowVillage (@snowvillagefinland) on

Iako se izgrađuje svake godine ovo je prvi put da se kao tema koristi "Game of Thrones". Ovo je idealna lokacija za posmatranje polarne svetlosti, a u ponudi je i vožnja sankama kako bi se u potpunosti osetila priroda ovog predela.

A post shared by SnowVillage (@snowvillagefinland) on

Možete da posmatrate irvase, ali i da uzimate časove vajanja u ledu. Ulaz košta samo 18 dolara, dok je tura sa vodičem 78 dolara za grupu turista do 30 članova.

Daljinac

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA