≫ 

Zbog ovih skrivenih troškova letovanje može da vas košta na stotinu evra više

Spremate se za godišnji odmor za koji imate ograničen budžet

  • 3

Sezona letnjih godišnjih odmora nam se opasno brzo približila, a mnogi već užurbano tragaju za idealnom destinacijom i upoređuju cene ne bi li što jeftinije prošli sa aranžmanom.

Ovo je 10 najjeftinijih ol inkluziv letovališta: Evo koliko košta sedam dana odmora

Srbi imaju običaj da preko turističkih agencija rezervišu aranžmane koji obuhvataju isključivo smeštaj u apartmanima, a najveći broj se odlučuje da otputuje u Grčku. Olimpijska regija i Halkidiki ubedljivo su najpopularniji. Međutim kod potpisivanja rezervacije obratite pažnju na to šta plaćate agenciji i koji vas još troškovi pored toga čekaju.

Dobro proučite aranžman koji uplaćujete Foto: Profimedia

U rezervaciju apartmana na Halkidikiju na primer nije uključena cena korišćenja klima uređaja pa će vas to dodatno koštati. Agencije koje u cenu aranžmana imaju uračunat prevoz smanjiće vam cenu za 30 do 40 e ukoliko naglasite ad putujete svojim prevozom.

U Grkoj je od januara na snazi nova boravišna taksa koja je veća nego prošle godine pa se spremite na veći trošak zbog toga. Ova taksa naplaćivaće se po dolasku na recepciju i nij euključena u cenu aranžmana, a za trokrevetnu i četvorokrevetnu sobu ona iznosi 0,5 evra.

Ako ste rešili da preko agencije rezervišete samo smeštaj a da putujete svojim vozilom, znajte da će vas to dodatno koštati zbog goriva, putarina i dokumenata koje morate da imate uz sebe kako biste bezbedno prešli sve granične prelaze. Gorivo od Beograda do Neo Marmarisa i nazad koštaće vas oko 20.400 dinara, putarina 3.590 dinara, zelena karta 2.000 dinara, a ovlašćenje za upravljanje tuđim vozilom u inostranstvu koštaće vas 1.500 dinara. Sve ukupno iznosi 27.490 dinara.

Grčka je jedna od najpopularnijih destinacija među Srbima Foto: Promo/ Viva Travel

Cene aranžmana u agencijama izražene su isključivo u evrima, a plaćanje se vrši po gornjem kursu banke pa će vas koštati u stratu više 20 evra. Dinarski deo u nekim agencijama plaća se od 2 do 10 hiljada dinara i on nije uračunat u cenu aranžmana. Pod dinarskim delom se podrazumeva plaćanje prevoza, što je potpuno nelogično ako putujete sopstvenim vozilom. Neke agencije će vam putovanje svojim vozilom bez problema naplatiti 1.750 dinara.

Pored smeštaja dodatan trošak će vam biti uplata polupansiona ili punog pansiona, a skuplje će vas izaći da se hranite po restoranima. Za četvoročlanu porodicu koja odluči da jede u restoranu ovo će biti trošak od 360 evra. Uz sve to ide i putno osiguranje koje za dve odrasle osobe i dva deteta do 12 godina košta 3.500 dinara.

Obratite pažnju na to šta uplaćujete i obavezno pitajte koji su dodatni troškovi kako biste se na vreme pripremili z aputovanje. 

(Telegraf.rs/Sat plus)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Sigma

    19. maj 2018 | 17:38

    Od NS do Neosa, vozikanje jos 200-300 km po Grckoj, sa svim naplatama i zelenim kartonom blizu 16000. Ne znam odakle za gorivo toliko 20000? Kao tenkom da ides na more!

  • lea

    19. maj 2018 | 17:24

    I pametno je uzeti zdravstveno putno osiguranje koje je za deset dana oko deset evra po osobi.

  • Kića

    20. maj 2018 | 14:28

    Koja to kola vozite kada za gorivo potrošite oko 20400 rsd, to je oko 140-150 litara

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA