≫ 

Sve što trebate da znate o najdužem letu na svetu koji traje 18 sati i 25 minuta

Da li biste se otisnuli na najduži let na svetu?

  • 3

Singapur Airlines sa ponosom ukazuje na najduži let na svetu od Singapura do Njujorka koji iznosi 15.335 kilometara i traje 18 sati i 25 minuta kada letite iz Singapura, a ako krećete iz Njujorka onda vam treba još 20 minuta više.

6 stvari koje samo piloti mogu da primete kada sednu u putničko sedište

Tokom putovanja, putnici prolaze kroz 12 vremenskih zona. Leti se Airbus-ovim avionom A350-900ULR koji nosi 120 tona goriva i tokom leta potroši oko 90 odsto rezervoara. Ukoliko letite ovom direktnom linijom, uštedećete 5 sati nego li da presedate i menjate avione. Ukoliko jednom presedate na ovom letu, uštedećete 2 sata.

O lepotama Singapura nadaleko se priča Foto: Wikipedia/Ramir Borja

Od vetra i drugih prilika zavisi kojom trasom će se avion kretati. Uglavnom se putuje preko severa Singapura, preko Tajlanda i Kambodže, Kine, Mongolije i Rusije. Arktik nadleće baš blizu Severnog Pola i severnog ugla Grenlanda, pre nego preleti Bafinsko ostrvo i provinciju Kvebeka. Preleteće preko uskog prelaza između Otave i Montreala, a onda će se usmeriti preko Njujorka do aerodroma u Nju Džerziju.

Za ljude koji mogu da spavaju tokom leta, vreme prilično brzo proleti i čini im se jako kratko da polete u 23:35 iz Singaputa i da slete u 6 ujutru narednog dana u Njujork. Sedišta su jako udobna i dozvoljavaju vam da prespavate let. U ovom avionu ne postoji prva ili ekonomska klasa.

Imaćete sve pogodnosti kako bi vam let prošao što udobnije. Foto: Pixabay.com

Rezervacija u oktobru koštala je 2.125 evra za premium ekonomsku klasu, a za biznis klasu 4.875 evra za povratne karte. Možete da ponesete prtljag težine čak 46 kilograna po osobi za razliku od uobičajenih 23 kilograma. Ručni prtljag ne sme da bude teži od 7 kilograma, ali osoblje neće biti mnogo strogo ako prekoračite težinu ručnog prtljaga.

Pre leta iz Singapura možete da uživate u bazenu i đakuziju. Za samo 11,4 evra opustite se pre napornog i dugog leta. Kako biste prekratili vreme možete da slušate muziku i gledate filmove. Dostupan vam je i internet, a putnici u biznis klasi dobijaju oko 30 MB interneta, uz mogućnost da kupe još MB.

VIDEO: Razgibana stjuardesa! Ova devojka radije koristi noge nego ruke

(Telegraf.rs/independent.co.uk)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Mašinovođa

    9. jun 2018 | 13:55

    Ma, dajte, to je za nas naučna fantastika. Toliko se kod nas putuje brzim prugama Beograd - Bar.

  • ХАЏИ КОСТА

    10. jun 2018 | 02:53

    А све то не вреди ништа ако не може да се запали цигарета

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA