Ovo su 6 najlepših i najboljih WC-a na svetu

Takmičenje za najlepši toalet na svetu stvarno postoji

  • 0

Od Džejms Bond teme, sve do kabine poput onih u šumi do najmodernijeg dizajna – za titulu najlepšeg toaleta i Internacionalnu turističku nagradu takmičio se veliki broj toaleta.

ZA DOBRO JUTRO! Ova maca koristi WC isto kao ljudi (VIDEO)

Kriterijumi su bili dizajn, održavanje, lokacija, dostupnost i ekonomsko stanje, a pobednik ih je sve zadovoljio sa najvećom ocenom.

Neprikosnoveni pobednik

Prestižnu nagradu odneo je toalet u restoranu Piz Gloria, koji se nalazi u Švajcarskoj. Ovde korisnici mogu da idu u toalet na nadmorskoj visini od 2.970 metara. Toalet je urađen na temu Džejms Bonda iz 1969. godine.

Najbolji dizajn

Toalet urađen po motivima šume iz Kanade dobio je priznanje za najbolji dizajn. Toalet obećava mirno iskustvo i vraća korisnike prirodi. Pesma ptica i zvuci prirode puštaju se na velikim zvučnicima iz kanadske divljine.

Ekonomski doprinos

Kumins Mozaik toalet u Australiji odneo je ovu titulu. Postepeno su mu dodati murali, mozaici i skulpture koje su unele nov život u staru i oronulu zgradu.

Najdostupniji toalet

Toalet na aerodromu u Brisbejnu ocenjen je za najpristupačniji. Ovde postoji i sto za presvlačenje odraslih i ulaz dizajniran da mogu da mu pristupe i psi vodiči. Odličan je za putnike sa hendikepom.

Najkvalitetnije iskustvo

Foto: International Toilet Tourism Award

Bowl Plaza u Kanzasu poneo je titulu za najbolji dizajn. Toalet se gradio 4 godina sa svim mozaicima koji su radili starosedeoci i umetnici. U knjigu utisaka upisani su turisti iz čak 70 zemalja.

Najbolja lokacija

Toaleti na 11. spratu kalifornijskog hotela La Jolla dobio je nagradu za najbolju lokaciju. Korisnici imaju pogled na Pacifik dok koriste toalet u ovom luksuznom hotelu.

(Telegraf.rs/dailymail.co.uk)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA