≫ 

Najčešće greške kod online rezervacija - ovo vas može koštati više od samog letovanja

Sezona je odmora, pa većina nas pravi online rezervacije

  • 0

Uz veliki broj ponuda koje su nam dostupne online, što za prevoz što za smeštaj, veoma je lako napraviti greške prilikom rezervacija koje nas mogu mnogo skupo koštati.

Uštedite pravo bogatstvo na ovom sajtu koji će vam automatski ponovo rezervisati sobu ako njena cena padne

Mnoge kompanije koriste svoje sajtove kako bi prodavale aranžmane u poslednjem minutu putnicima koji love popuste i poslednje prilike da uštede dosta novca. Veliki procenat njih se boji da će upravo zbog toga napraviti neku grešku što se inače često i dešava.

Budite oprezni kada rezervišete karte online. Foto: Pixabay.com

Mnogi provedu čak i do 15 minuta proveravajući da li su pravilno uneli podatke pre nego pritisnu dugme kojim će potvrditi rezervaciju. Veliki broj putnika načešće greši kada je odabir datuma polaska u pitanju pa neretko rezervišu pogrešan dan ili pogrešno vreme. Dešava se i da usled nepažnje neko rezerviše pogrešan aerodrom ili destinaciju pa nije loše da ipak provedete koji minut duže na sajtu, ali da proverite ad nešto niste pogrešili.

Kada je smeštaj u pitanju, dobro proverite koji ste hotel rezervisali, koju sobu i ono što je najvažnije na koliko dana. Nemojte da vas dočeka neprijatno iznenađenje na recepciji kada shvatite da ste rezervisali na nekoliko noći manje ili više, jer u zavisnosti od hotela i tipa smeštaja za noć možete da platite i preko 50 evra.

Proverite dobro na koliko dana ste rezervisali smeštaj. Foto: Profimedia

Kod avionskih karata, obratite pažnju da li ste rezervisali kartu koja vam dozvoljava da sa sobom ponesete prtljag ili samo ručni prtljag u vidu ranca jer će vas to dodatno koštati. Mnogi koji organizuju sami putovanje otkrivaju da se suočavaju sa osećajem anksioznosti kada rezervišu online jer nisu sigurni da li su sve uradili kako treba. Pogrešna destinacija može da vas košta i par stotina evra više jer će vam trebati karta od pogrešne do prave destinacije.

Kako biste smanjili greške, proverite sve informacije koje ste uneli pre nego potvrdite rezervaciju i unesete broj vaše kreditne kartice kojom plaćate aranžman. Obične karte uglavnom ne uključuju i dodatni prtljag pa proverite da ga dodatno uključite u kartu ako želite da ponesete prtljag teži od 7 kilograma. Svaki dodatni kilogram prtljaga koštaće vas više.

(Telegraf.rs/www.dailymail.co.uk)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA