SAMO U TRAVELLANDU: Letujte na bajkovitim peščanim plažama Dohe po ceni već od 299€

Prelepe, peščane plaže Dohe privlače mnogobrojne turiste i idealne su za nezaboravan odmor

  • 0

Neodlučni ste oko izbora letovanja? Idealan je trenutak, da za promenu, probate nešto drugačije! Visoke cene aranžmana i dalek put su dva glavna uzroka zbog kojih ljudi radije letuju na evropskim plažama ali letovanje na egzotičnim destinacijama, uz dobru organizaciju, može biti veoma povoljno.

Prelepe, peščane plaže Dohe privlače mnogobrojne turiste i idealne su za nezaboravan odmor. Turistička agencija"Travelland" je pripremila ponude koje se ne propuštaju - te Dohu možete posetiti po ceni već od 299€.

Zvanično najbogatija država sveta, Katar, nalazi se na Arabijskom poluostrvu i izlazi na topli Persijski zaliv. Ova zemlja je prebogata naftom, a poslednjih godina se sve više modernizuje, ulaže u turizam a pogotovo u svoj glavni grad Dohu koja veoma dobro parira lokalnim konkurentima – Dubaiju i Abu Dabiju. Ovde su kristalno bistre vode Pesijskog zaliva i peščane plaže idealni za ljubitelje laganog odmora, uživanja na plaži i plivanja.

Foto: Profimedia

Doha, glavni grad Katara, je nekada bila malo selo koje je živelo od ribarstva i lova na biserne školjke. Njen ekstremno brzi razvoj je došao sa otkrićem nafte. Danas, ova savremena pustinjska oaza išarana oblakoderima, je pravi raj za turiste. Osim predivnih, bajkovitih i prostranih peščanih plaža, preko 300 sunčanih dana godišnje, toplog mora, kapital uložen u afirmisanje Dohe kao turističke destinacije se i te kako može videti na ulicama grada. Centar grada se pruža duž Korniša, široke i krivudave avenije uz zaliv.

Foto: pixabay.com

Tu se nalaze Muzej islamske umetnosti, kao i park Al Rumaila, veoma pogodan porodice sa decom. Najpopularnije mesto u Dohi je suk Vakif, lavirint ulica u kojem se nalaze brojni gastronomski specijaliteti raznih naroda i gde mirisi dopiru sa svih strana. Suk je najposećeniji uveče i tokom noći.

Ukoliko ne možete da odolite kupovini, Doha nudi brojne šoping-molove. Najlepši i najatraktivniji je Velađo. Popularna je i Perla, veštačko ostrvo gde se gradi novo naselje u obliku školjke, s biserom u sredini, načičkano luksuznim šoping-centrima i modernim soliterima i skupim jahtama koje stoje u marini. Spoj istoka i zapada je zapravo moguć i izgleda fantastično, jer je u ovom gradu jednostavno sve podređeno tome da nikada ne bude dosadno.

Foto: Wikimedia

Svi ljubitelji tople klime, mora i peska ne bi trebali propustiti "Travellandovu" ponudu jer Dohu mogu posetiti po ceni već od 299€! U svojoj ponudi za posetu Dohi "Travelland" ima hotele iz kategorije četiri i pet zvezdica no, znajući standard Katara, oni će zasigurno premašiti sva vaša očekivanja.

Foto: Wikipedia/public domain

Zainteresovani mogu izvršiti rezervacije u turističkoj agenciji "Travelland", na adresi Dobračina 43, u Beogradu a više informacija mogu pronaći na internet prezentaciji ove agencije www.travelland.rs.

(Telegraf.rs/ PR)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA