• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

Kvar otežao avionski saobraćaj u Holandiji: Otkazani i kasnili letovi, među njima i Amsterdam-Beograd

Vreme čitanja: oko 1 min.

Tokom tri sata kontrola letenja na aerodromu Schipol preusmeravala je letove ka drugim aerodromima. U utorak ujutro problemi su se nastavili - ovaj put sa lošim vremenskim uslovima

  • 0
Schiphol aerodrom Foto: Shutterstock

Holandski vazdušni prostor bio je u noći između ponedeljka i utorka u značajnoj meri zatvoren skoro tri sata zbog tehničkog kvara na kontrolnim sistemima, saopštile su vlasti.

Do prekida je došlo u ponedeljak u 23.00 časa, a problem je rešen tri sata kasnije, navela je Kontrola za vazdušni saobraćaj Holandije.

AMS Flightradar24.com

Tokom tročasovnog prekida bilo je svega nekoliko letova ka aerodromima u Holandiji. Holandska kontrola letenja saopštila je da istražuje uzrok kvara, ali nije dala više detalja.

"Svesni smo neprihvatljivih posledica po putnike, aviokompanije i aerodrome. Daljom istragom biće utvrđen uzrok kvara", naveli su iz kontrole letenja, a prenosi Rojters.

Amsterdam Airport Schiphol Aerodrom Shiphol Shutterstock

Kvar je najviše pogodio amsterdamski aerodrom Schiphol, jedan od najprometnijih aerodroma u Evropi, koji se zbog efekta "prelivanja" i danas (utorak 16. april) borio sa problemima u saobraćaju, ovaj put zbog ekstremno loših uslova i udara vetra.

Avion na letu JU263 koji je trebao da sleti u 23:10 u ponedeljak uveče, kasnio je više od šest časova i sleteo sutradan u 05:48.

U ponedeljak su, od sedam pista ovog aerodroma - korišćene samo dve, a ukupno je više od 90 letova (uglavnom na evropskim linijama) otkazano, navodi portal Dutch News.

(Aero.rs/Tanjug)

Video: Sletanje i poletanje aviona Boeing 707 izraelskog vazduhoplovstva: Re'em u Beogradu

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Aero Telegraf zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>