Šta uz meso? Prilog od bundeve ili šargarepe

Retko kad se setimo da bundevu ili šargarepu spremimo za prilog onako kako spremamo krompir...

Bundeva ili šargarepa su idealan prilog mesu ili ribi - a količinu odredite po ukusu jer može da se jede i sutradan. Ako mislite da je jedno povrće nedovoljno, a vi izmešajte ova dva - pa dodajte i grašak, jer se crveni i zeleni tonovi super slažu u tanjiru!

- Dimljena ljuta paprika ili kajenska paprika

- Maslinovo ulje

- Beli luk

- So i biber

Ovih pet namirnica u sebi skrivaju GLUTEN, a to ne piše na deklaraciji!

Obložite pleh papirom za pečenje. Naseckajete šagarepu ili bundevu na kockice, isecite beli luk, posolite, pobiberite i dodajte papriku – zatim prelijte maslinovim uljem, sipejte malo vode – pa sve izmešajte. Pecite u rerni dok ne omekša.

Foto: Pixabay.com

(Telegraf.rs)