POSNO! Boranija sa tofu sirom na kineski način

Kineska kuhinja je neodoljiva u svojoj jednostavnosti pripreme jela i inspirativna u vreme posta.

Potrebno je:

- 400 g zelene boranije

- 3 kašičice maslinovog ulja

- 200 g seckane šargarepe

- 1/2 kesice zaledjenog kukuruza šećerca

- 2 mlada luka, narezana na štapiće

- 150 g crvene paprike, narezane na štapiće

- 2 kašičice sojinog sosa

- 1 čen belog luka

- 200 g tofua

- 2 kašičice belog vina

- 2 kašike susamovog ulja

- skuvani pirinač za posluženje

Boraniju kuvati u posoljenoj vodi 15-20 minuta Na maslinovom ulju ispeći luk, šargarepu i papriku. Povrće izvaditi - pa na zagrejanom ulju peći tofu, dodati iscedjen luk, vino, soja sos, susamovo ulje i na kraju pomešati ispečeno povrće, boraniju i isceđen kukuruz. Uz jelo poslužiti kuvani pirinač.

Foto-ilustracija: pixabay.com

(Telegraf.rs)