Supa sa celerom, parmezanom i prazilukom

Lepa uvertira za sjajan porodični ručak...

Sastojci:

- 1 celer

- 1 krompir (odnos neka bude 1:1)

- 2 šargarepe

- 1 praziluk

- 1 kašika krem maslaca

- 1 kašika parmezana

- začin, list celera

Priprema:

Oljuštiti celer i krompir, iseći na veće kocke, preliti vodom, sipati začin i kuvati dok ne omekšaju, pa od skuvanog povrća napraviti pire. Zajedno možete skuvati i šargarepu, ali nju odstranite pre pasiranja celera i krompira i tako kuvanu naseckajete je po ukusu (na kolutove ili kockice).

Jednu kašiku krem maslaca rastopiti u šerpi. Iseckan praziluk prodinstati dok ne omekša (oko 5 minuta). Dodavati naizmenično pire i vodu i varjačom ujednačavati masu kako bi dobili glatku čorbu. Kad potrošite ceo pire i dobijete željenu gustinu čorbe, dodajte seckanu barenu šargarepu i celerov list. Čorba se služi topla, posuta parmezanom.

(Telegraf.rs)