Evo kako izgleda kada ste u avionu koji stvarno pada! (VIDEO)

Novi eskperiment sa Oculus Rift gedžetom je veliki korak ka razvijanju virtualne stvarnosti u dobre svrhe od kojih bi svi mogli da imaju koristi, kao i pokazatelj da ona ne služi samo za zabavu

Istraživanja su otkrila još jednu od prednosti korišćenja gedžeta za virtuelnu stvarnost Oculus Rift. Naime, ove naočare mogu da budu idealan način za bolje učenje pravilnog postupanja u situacijama kada nam je život ugrožen.

Jedan od takvih primera je i bolje učenje sigurnosnih uputstava prilikom leta.

- Podaci govore da je već i samo nekoliko minuta igranja simulacije sletanja na vodu i evakuacije dovoljno da dobro zapamtimo sve važne detalje koji bi nam pomogli u stvarnoj situaciji. Njih ne bismo tako brzo zaboravili - kaže profesor Luka Čitaro, direktor ljudsko-računarske interakcije na Univerzitetu u Udinama.

Zahvaljujući tako uverljivom iskustvu i osećaju blizine, moguće je dobro pripremiti nekoga za bilo kakvu opasnost. Sigurnost u avionu samo je početak projekta. Istraživanje će se nastaviti u smeru simulacije svih mogućih scenarija u kojima se pojedinac može naći i mora preživeti.

Ovo je veliki korak ka razvijanju virtualne stvarnosti u dobre svrhe od kojih bi svi mogli da imaju koristi, kao i pokazatelj da virtuelna stvarnost ne služi samo za zabavu.

Pogledajte video:

Najnovije vesti iz sveta kompjutera, igrica, mobilnih telefona, gedžeta možete pratiti i na našoj Facebook stranici!

(Telegraf.rs / Izvor: 24sata.hr)