Office Mobile dostupan i na Androidu

Office Mobile će biti dostupan na 33 svetska jezika, uključujući i srpski (latinicu), a svi korisnici koji poseduju Office 365 licencu besplatno će moći da ga preuzmu sa Google Play-a

Office Mobile za pametne telefone koje pokreće Android platforma postao je dostupan na tržištu SAD, dok se u narednih nekoliko nedelja očekuje na još 117 tržišta, saopšteno je danas iz Microsofta.

Office Mobile za Android biće dostupan na 33 svetska jezika, uključujući i srpsku latinicu, a svi korisnici koji poseduju Office 365 licencu besplatno će moći da ga preuzmu sa Google Play-a.

Poput ranije predstavljenih verzija za iPhone i Windows Phone, Office Mobile za Android omogućava korisnicima pristup, pregled i pravljenje izmena u Microsoft Word, Excel i PowerPoint dokumentima putem mobilnog telefona.

Takođe ova aplikacija omogućava i kreiranje novih Word dokumenata ili Excel tabele.

Regionalni menadžer za Office u kompaniji Microsoft Danijela Zečević objasnila je da svi korisnici pametnih telefona koje pokreće operativni sistem Android 4.0, ili noviji, mogu da preuzmu i instaliraju aplikaciju koja se u Google Play Storu nalazi pod imenom “Office Mobile for Office 365 Subscribers”.

Pored toga, Office Mobile kako za iOS tako i za Android donosi dodatne opcije koje korisnicima omogućavaju da obavljaju stvari koje najčešće rade − koriste e-mail, komuniciraju u realnom vremenu i kreiraju beleške.

Microsoft je obezbedio i prirodno okruženje za OneNote, Lync i SharePoint, kao i dodatnu podršku za Exćange Active Sync koji obuhvata e-mail, kalendar i kontakte.

(Telegraf.rs / Tanjug)