MAŠINA ZA PLIĆI DŽEP: Asus MeMO Pad HD7 na testu (FOTO) (VIDEO)

Sa ovim tabletom dobijate iskustvo izrade Nexusa 7, ali po povoljnijoj ceni koju ćete lakše podneti u mesečnom budžetu. Ovaj uređaj ne nudi fantastični hardver već dobre, prihvatljive i lepo upakovane performanse po razumnoj i pristupačnoj ceni

Samo tri godine je prošlo od kako je Stiv Džobs predstavio Appleov iPad prve generacije i time stvorio jedno potpuno novo, do tog trenutka nepostojeće tržište tableta. U međuvremenu su se u igru uključili i drugi veliki igrači, kao što su Samsung, Asus, Google i Amazon, jer broj ovih prodatih uređaja raste iz kvartala u kvartal i svako želi deo tog kolača za sebe.

Potrebu ljudi za manjim, prenosnijim i ležernijim tabletom (glomazni iPad ima dijagonalu od 9,7 inča) prvi je prepoznao Amazon koji je 2011. godine izbacio Kindle Fire sa 7-inčnim displejom, a odmah za njim i Google koji je u saradnji sa Asusom izbacio Nexus 7 iste veličine.

Upravo je jedan "krvni srodnik" Nexusa 7 bio predmet našeg testiranja ove nedelje: Asus MeMO Pad HD7.

PAKOVANJE

Već prvi dodir sa ovim tabletom je pozitivno iskustvo: lepo se utapa u šaku, skladan je, mali i kompaktan. Može da se drži u jednoj ruci i da se istom koristi; istina, ne tako jednostavno kao smartfon ali ipak bez prevelike muke.

Neverovatno praktičan za manje zahtevne a istovremeno korisnike koji su neprestano u pokretu i koji žele da budu u kontaktu sa svetom ili da na njemu čitaju, lepog je izgleda i čuvenih zaobljenih ivica.

(M. B.)