LEPOTANI BEZ KOJIH NEĆETE MOĆI: Sony SmartWatch 2 i Xperia Z Ultra (FOTO) (VIDEO)

Elegancija, minimalizam i savršeni sklad linija u aluminijumskom telu, koje smo osetili kada smo testirali Xperia Z1, oseća se i sa novim pametnim satom japanskog giganta

Pametni telefoni uveliko su prestali da budu stvar prestiža i postali deo naše svakodnevice toliko da su čak i bake u javnom prevozu počele na njima da proveravaju Facebook notifikacije. Jedna nova vrsta uređaja, naizgled potpuno suluda, a zapravo savršeno logična, preti da postane "next best thing".

Ako ste mislili da je savremena tehnologija sa smartfonom i tabletom rekla sve što je imala, opasno ste se prevarili: pametni sat je počeo da osvaja planetu. Pre nego što ideju koja stoji iza ovog uređaja odbacite kao bespotrebnu, predlažemo vam da se upoznate sa gedžetom pred vama.

Predstavljamo vam Sony Smartwatch 2.

KAROSERIJA

ZAKLJUČAK

Osnovna ideja koja stoji iza pametnih satova je da se telefona hvatate samo onda kada je to potpuno neophodno. Telefon neka stoji u džepu, a vi poruke, Facebook i Twitter možete da proveravate i na časovniku, čime su vam ruke slobodne.

Zgodno za vozače, ali i pri gužvi u prevozu kada ne možete da pomerite ruke. Zgodno i na događajima na kojima je nekulturno koristiti telefon.

Zapravo, kad malo bolje razmislimo, pametni sat je zgodan za sve prilike. A Sony Smartwatch 2 je najzgodniji od svih.

(V. V.)