Sirijski hakeri napali Skype

Grupa hakera "Sirijska slobodna armija" je pozvala korisnike interneta da ne upotrebljavaju Microsoft-ove servise za elektornsku poštu Hotmail i Outlook, tvrdeći da kompanija nadgleda podatke i prodaje ih pojedinim državama

Hakerska grupa "Sirijska slobodna armija" koja podržava predsednika Bašara al Asada, preuzela je odgovornost za hakerski napad na naloge korisnika internet servisa Skype.

Grupa je na Twitter-u objavila lične podatke Stiva Balmera, direktora Microsoft-a koji odlazi u penziju, uz poruku: "Uz pomoć ovih detalja, možete da se zahvalite Microsoft-u zbog nadgledanja vaših naloga i elektronske pošte".

Hakeri su pozvali korisnike interneta da ne upotrebljavaju Microsoft-ove servise za elektornsku poštu Hotmail i Outlook, tvrdeći da kompanija nadgleda podatke i prodaje ih pojedinim državama.

Slične poruke bile su ostavljene na Skype-ovim zvaničnim stranicama na Facebook-u, ali su kasnije uklonjene. Hakeri su ih potom ponovili na Twitter-u.

Edvard Snouden, nekadašnji službenik američke Agencije za nacionalnu bezbednost, odao je medijima mnoštvo podataka o postojanju programa elektronske špijunaže u kojoj se koriste i serveri velikih informatičkih firmi, uključujući i Microsoft.

(Telegraf.rs / Srna)