Najpoželjnije žene sveta - 3. Runi Mara (FOTO)

Telegraf predstavlja glumicu Runi Maru, koja se našla na 3. mestu top liste najpoželjnijih žena sveta prema izboru internet sajta ask.com

Internet sajt ask.com objavio je rezultate ankete sa pitanjem - Koje su najpoželjnije žene sveta?  Telegraf svakog dana predstavlja po jednu izabranu lepoticu. Na trećem mestu našla se glumica Runi Mara!

Američka glumica Runi Mara postala je poznata ulogom u filmu "Muškarac koji mrzi žene". Rođena je 1985. u Bedfordu, u državi Njujork, u porodici Iraca. Prvi put je zaigrala na velikom platnu 2005. u rimejku filma "Strava u ulici Brestova". Druga filmska prilika joj se u ukazala kada je dobila ulogu za film "Društvena mreža".

Glavna uloga joj je pripala prošle godine kada joj je zaigrala Lizbet Salander u filmu "Muškarac koji mrzi žene".  Film je rađen prema knjizi "Milenijum" Stiga Larsona. Za tu ulogu dobila je odlične kritike i bila nominovana za Oskara i Zlatni globus.

Ova glumica je poznata i po dobrotvornom radu. Član je Uveza, organizacije koja pomože deci i porodicama u Najrobiju. Inače, Runi voli fudbal i navodi da upravo ovaj sport spaja njenu porodicu. Takođe, uzor joj je glumica Đina Roulands.

(N. I.)